Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 12

Oficialu: ATP sezonas stabdomas šešioms savaitėms

Kiek anksčiau ketvirtadienį pasirodę gandai apie galimą teniso sezono stabdymą pasitvirtino. Teniso profesionalų asociacija (ATP) oficialiai pranešė, jog dėl koronaviruso protrūkio šešioms savaitėms suspenduoja visus ATP ir „Challenger“ serijos turnyrus.
Dėl koronaviruso atšaukti visi teniso turnyrai
Dėl koronaviruso atšaukti visi teniso turnyrai / „Scanpix“ nuotr.

Toks sprendimas reiškia, kad atšaukti bus visi turnyrai, turėję vykti iki balandžio 20-osios.

Kiek anksčiau buvo atšaukti Indian Velso ir Majamio „Masters“ serijos turnyrai, o dabar paaiškėjo, kad neįvyks ir Hjustono, Marakešo, Monte Karlo, Barselonos bei Budapešto turnyrai.

Šešių savaičių sustabdymą lėmė trečiadienį Pasaulio sveikatos organizacijos priimtas sprendimas, kai COVID-19 virusas buvo paskelbtas pandeminiu. Be to, tą pačią dieną dėl koronaviruso protrūkio Jungtinėse Valstijose buvo uždarytos sienos į šią šalį patekti iš 26 Europos valstybių.

„Tai nėra sprendimas, kurį priimti buvo lengva. Prarandame turnyrus, daug praras ir žaidėjai bei sirgaliai visame pasaulyje, – sakė ATP vadovas Andrea Gaudenzi. – Vis dėlto manome, kad tai yra atsakingas sprendimas, kurį būtina priimti šiuo metu, jog mūsų žaidėjai būtų apsaugoti ir sveiki. Globali mūsų sporto prigimtis verčia tenisininkus keliauti, o tai kelia padidintą riziką ir neeilinius iššūkius šiandieninėje realybėje. Kasdien seksime situaciją ir lauksime, kol galėsime atnaujinti turnyrus, kai tik situacija pagerės. O iki tol siunčiame šilčiausius linkėjimus tiems, kuriuos jau paveikė šis virusas.“

ATP sprendimas įsigaliojo iš karto – tai reiškia, jog jau prasidėję „Challenger“ serijos turnyrai Kazachstane ir Pietų Afrikos Respublikoje nebus užbaigti.

ATP taip pat pranešė, kad atidžiai seks, kokią įtaką šis karantinas padarys ATP reitingui, bei priims atitinkamus sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius