Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 27

Olimpiadoje net neturėjusi žaisti čekė eliminavo ryškiausią žaidynių šeimininkų žvaigždę

Olimpiniame teniso turnyre antradienį buvo užfiksuotas didelis netikėtumas. Čekijos atstovė Marketa Vondrousova (WTA-42) 6:1, 6:4 sutriuškino vietinę žvaigždę Naomi Osaką (WTA-2) ir pateko į turnyro ketvirtfinalį.
Marketa Vondrousova ir Naomi Osaka
Marketa Vondrousova ir Naomi Osaka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įdomu tai, kad ganėtinai vidutinišką sportinę formą šiais metais demonstruojančios čekės Tokijo olimpinėse žaidynėse net neturėjo būti – kiekviena šalis gali atsivežti keturias geriausias savo tenisininkes, o M.Vondrousova pagal WTA reitingą į pirmą ketveriukę nepateko.

Visgi čekė pasinaudojo „apsaugoto reitingo“ (angl. protected ranking) taisykle ir iš varžybų išstūmė savo tėvynainę Karoliną Muchovą, sukeldama didelio nepasitenkinimo bangas teniso pasaulyje.

Čekės atsakas kritikams – ketvirtfinalis debiutinėse žaidynėse, nuo kelio nušluojant ir ryškiausią Tokijo olimpinių žaidynių šeimininkų žvaigždę.

Kadangi Tokiją skalauja liūtis, ši dvikova centriniame korte vyko uždarose patalpose, o tai sulėtino korto greitį ir atėmė vieną iš N.Osakos pranašumų.

Priminsime, kad Japonijos teniso žvaigždutė į kortus sugrįžo po dviejų mėnesių pertraukos, o būtent jai žaidynių organizatoriai atidarymo ceremonijoje patikėjo įžiebti olimpinę ugnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius