-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 17

Olimpine bronza pasidabinęs Kei Nishikoris sau kelia didesnius tikslus

Geriausio Japonijos tenisininko Kei Nishikorio pavardė pirmame ATP dešimtuke vyrauja jau pakankamai ilgai, kad septintoji pasaulio raketė sau keltų didesnius tikslus. Prieš pasirodymą „Western & Southern Open“ turnyre K.Nishikoris prabilo būtent apie tai.
Bronziniame Rio pragare Kei Nishikoris nugalėjo Rafaelį Nadalį
Bronziniame Rio pragare Kei Nishikoris nugalėjo Rafaelį Nadalį / „Scanpix“ nuotr.

K.Nishikoris prieš šią vasarą paskutinį kartą pirmo ATP penketuko tenisininką įveikęs buvo tik 2014 metų „US Open“ čempionate, tačiau per pastarąjį mėnesį japonas nugalėjo du tokius varžovus – Toronte parklupdė Staną Wawrinką, o Rio olimpiados bronziniame mače įveikė Rafaelį Nadalį.

Už savo pasiekimus ir kasmet gerėjančią formą K.Nishikoris dėkojo legendiniam JAV tenisininkui Michaelui Changui. Nuo bendradarbiavimo pradžios – 2014 metų vasarį – septintoji pasaulio raketė iškovojo net aštuonis iš visų savo vienuolikos titulų. Taip pat M.Chango akivaizdoje K.Nishikoris pasiekė keturis iš penkių savo „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalių.

„Mūsų partnerystė veikia puikiai, – sakė K.Nishikoris. – Mano tenisas dabar yra kur kas pastovesnis ir agresyvesnis. Michaelas taip pat turi gerą akį ir surenka daug informacijos apie kitus žaidėjus.“

Tačiau paties K.Nishikorio užmačios dabar kur kas didesnės. Septintoji pasaulio raketė nori pakoreguoti tarpusavio dvikovų su Novaku Džokovičiumi (2-10) ir Andy Murray (1-7) santykį tam, kad galėtų iškovoti dar daugiau titulų ATP serijos turnyruose.

„Scanpix“ nuotr./Bronziniame Rio pragare Kei Nishikoris nugalėjo Rafaelį Nadalį
„Scanpix“ nuotr./Bronziniame Rio pragare Kei Nishikoris nugalėjo Rafaelį Nadalį

„Gana lengvai pralaimėjau Andy olimpiadoje, o Toronto finale dviejuose setuose nusileidau Džokovičiui, todėl dar yra kur tobulėti, kad galėčiau nugalėti šiuos du vyrukus, – porino geriausias Japonijos tenisininkas. – Bet aš manau, kad aš po truputį tobulėju.“

K.Nishikoris į Sinsinatį atvyko po Rio olimpiados, kur pasidabinęs bronza tapo pirmu Japonijos tenisininku po beveik amžiaus pertraukos, žaidynėse iškovojusiu medalį.

„Manau, kad Rio žaidžiau gerai, tačiau galbūt jis nebuvo šimtu procentų sveikas, – apie R.Nadalį. – Jis žaidė daug mačų tiek vienetuose, tiek dvejetuose, bet aš vis tiek manau, kad pasirodžiau neblogai. Savaitė praėjo puikiai ir man buvo didelė garbė iškovoti medalį.“

Septintoji pasaulio raketė „Western & Southern Open“ turnyro antrame etape trečiadienį susikaus su Michailu Južnu, kuris kvalifikacijoje nugalėjo ir geriausią Lietuvos tenisininką Ričardą Berankį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius