Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 18

Olimpinio aukso efektas: praėjusį savaitgalį Puerto Rike išvengta žmogžudysčių

Puerto Rikas šiuo metu išgyvena politinę bei finansinę krizę, todėl natūralu, kad šalyje yra smarkiai padidėjęs nusikalstamumo lygis. Tačiau praėjusį savaitgalį Monicos Puig tėvynėje gyventojai galėjo jaustis saugiau, nes visi stebėjo tenisininkės kovas Rio de Žaneiro olimpiadoje.
Monica Puig Puerto Rikui padovanojo pirmą olimpinį auksą
Monica Puig Puerto Rikui padovanojo pirmą olimpinį auksą / „Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad rugpjūčio 13-14 dienomis Puerto Rike neįvykdyta nė viena žmogžudystė. Vieną dieną M.Puig kovėsi Rio de Žaneiro olimpiados finale, o sekančią dieną sugrįžo į savo tėvynę. Daugelis šalies gyventojų visą savo dėmesį sutelkė į tenisą bei atėjo pasitikti savo olimpinės čempionės.

Tai yra itin retas atvejis, nes pasak Puerto Riko policijos atstovo Jose Luiso Caldero Lopezo, savaitę prieš olimpiadą buvo įvykdytos 13 žmogžudysčių. Iš viso 2016-aisiais metais šis žiaurus nusikaltimas buvo įvykdytas net 411 kartų, o tai 67 daugiau nei 2015 metais.

„Mums reikia daugiau tokių sporto renginių, – teigė J.L.Caldero Lopezas. – Puerto Rike visi žiūrėjo tenisą, todėl išvengėme daugybės nusikaltimų.“

Įdomu tai, kad šiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovotas M.Puig aukso medalis išlieka vieninteliu Puerto Riko medaliu 2016-ųjų olimpiadoje.

M.Puig šiuo metu pasaulio reitinge užima 35 vietą, tačiau už kelių savaičių „US Open“ moterų turnyre bus viena pagrindinių favoričių iškovoti titulą. Brazilijoje ji laimėjo vos antrąjį turnyrą savo karjeroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius