-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 13

„Orakulo“ prognozė: į Rio olimpiados finalą žengs A.Murray, R.Nadalio laukia rimtas iššūkis

Šeštadienį Rio de Žaneire praūš olimpinio teniso turnyro pusfinaliai. Viename iš jų prie savo antrojo aukso medalio iš eilės priartėti bandys Andy Murray, kurio lauks mūšis su geriausiu Japonijos tenisininku Kei Nishikoriu. Tuo tarpu Rafaeliui Nadaliui teks susitvarkyti su lažybų bendrovės „Orakulo“ pranašaujamu rimtu argentiniečio Juano Martino del Potro iššūkiu.
Andy Murray, Kei Nishikoris, Juanas Martinas del Potro ir Rafaelis Nadalis
Andy Murray, Kei Nishikoris, Juanas Martinas del Potro ir Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Andy Murray (ATP-2) – Kei Nishikoris (ATP-6)

Pirmieji olimpinio teniso turnyro pusfinalių dieną atidarys Andy Murray ir Kei Nishikoris.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Steve'ą Johnsoną
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Steve'ą Johnsoną

Pagal tarpusavio dvikovas 6:1 užtikrintai pirmauja geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas. Vienintelį kartą šeštoji pasaulio raketė jį nugalėjo 2014 metais baigiamajame sezono turnyre Londone.

Nors Rio olimpiadą A.Murray pradėjo triuškinančiomis pergalėmis, pastarosiose dviejose akistatose jis vos išvengė fiasko. Aštuntfinalyje prieš Fabio Fogninį jis trečiame sete atsiliko 0:3, o ketvirtfinalyje Steve’as Johnsonas, trečiame sete pirmavęs 5:4, padavimais galėjo užbaigti A.Murray žygį. Tačiau 29-erių britui vis pavykdavo išsisukti.

Antroji pasaulio raketė dabar yra išties įspūdingos formos. Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas penktadienį pergalių seriją pratęsė jau iki 16-os iš eilės. Apskritai iš pastarųjų 28-ių akistatų A.Murray laimėjo 27-ias.

Negana to, A.Murray tik dar daugiau motyvacijos turėtų teikti tai, jog Rio de Žaneire jis gali tapti pirmuoju tenisininku istorijoje, sėkmingai apgynusiu olimpinių žaidynių nugalėtojo titulą. Auksą britas iškovojo ir Londono žaidynėse.

„Tai unikalus jausmas, nes galimybė kovoti dėl medalių, dėl savo šalies garbės pasitaiko ne kiekvienais metais, – aiškino antroji pasaulio raketė. – Papildomo spaudimo dėl Londone iškovoto aukso nejaučiu. Tiesiog stengiuosi savo šaliai padovanoti kiek įmanoma daugiau medalių ir atiduosiu visas jėgas, kad būtent tai ir padaryčiau.“

Panašiai kaip ir A.Murray, Kei Nishikoris ketvirtfinalyje buvo atsidūręs ant pralaimėjimo slenksčio, kai trečio seto pratęsime prieš Gaelį Monfilsą atsilikinėjo 3:6. Vis dėlto geriausias Japonijos tenisininkas pademonstravo įspūdingą valią ir laimėjo penkis taškus iš eilės.

„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris prieš Johną Millmaną
„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris prieš Johną Millmaną

„Žinojau, kad kažkuriuo metu jis praras koncentraciją, – papasakojo K.Nishikoris. – Pratęsimą pradėjau vangiai, o tai jam ir leido išsiveržti į priekį 6:3. Tačiau tuomet pradėjau rizikuoti, žaisti agresyviau. Laimei, man pavyko ir dabar tęsiu kovą dėl medalio.“

K.Nishikoris šį savaitgalį taip pat gali tapti istorijos dalimi. Šeštoji pasaulio raketė Japonijai gali iškovoti pirmą olimpinį teniso medalį po 96-erių metų pertraukos. Apskritai 1920 Antverpene sidabrą pelnęs Ichiya Kumagae kol kas yra vienintelis Japonijos tenisininkas, iškovojęs bet kokios spalvos medalį olimpiniame teniso turnyre.

K.Nishikoris šiuo metu taip pat yra neblogos formos – iš pastarųjų devynių mačų jis laimėjo devynis. Vienintelę nesėkmę jis patyrė Toronto „Masters“ turnyro finale prieš Novaką Džokovičių.

A.Murray ir K.Nishikorio dvikova prasidės maždaug 18.00 Lietuvos laiku. „Orakulas“ pranašauja gana lengvą antrosios pasaulio raketės pergalę.

„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė: Kei Nishikoris – Andy Murray
„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė: Kei Nishikoris – Andy Murray

Rafaelis Nadalis (ATP-5) – Juanas Martinas del Potro (ATP-141)

Iškart po A.Murray ir K.Nishikorio kovos į centrinį kortą žengs Rafaelis Nadalis ir 141-oji pasaulio raketė Juanas Martinas del Potro.

Tai bus jau dvylikta tenisininkų tarpusavio dvikova. Kol kas 8:4 pirmauja R.Nadalis, tačiau paskutinį kartą geriausias Ispanijos tenisininkas ir J.M. del Potro raketes surėmė tik 2013 metais. Ant hard dangos tenisininkai yra pasidaliję po keturias pergales.

„Rafa bus favoritas patekti į finalą, tačiau aš esu patenkintas dabartine savo forma ir pusfinalyje atiduosiu visą save,“ – pažadėjo J.M. del Potro.

„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas Del Potro prieš Roberto Bautista-Agutą
„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas Del Potro prieš Roberto Bautista-Agutą

Prieš pirmo ATP dešimtuko tenisininkus 27-erių metų argentinietis žaidė 94-is kartus ir iškovojo 35-ias pergales.

Nors šis sezonas 141-ajai pasaulio raketei buvo banguotas, Rio de Žaneire jis po truputį įsivažiuoja. Olimpinėse žaidynėse J.M. del Potro pirmą kartą po pustrečių metų pertraukos sugebėjo iškovoti keturias pergales iš eilės.

Buvęs „US Open“ čempionas olimpinėse žaidynėse dalyvauja antrą kartą. 2012 metais Londone jis taip pat pasiekė pusfinalį, kuriame patyrė apmaudžią nesėkmę. J.M. del Potro po 4 valandas ir 26 minutes trukusios kovos 6:3, 6:7, 17:19 nusileido Rogeriui Federeriui.

Vis dėlto 141-ą vietą reitinge užimantis argentinietis po šios nesėkmės atsitiesė ir bronziniame mače nugalėjo geriausią pasaulio tenisininką Novaką Džokovičių.

Tuo tarpu J.M. del Potro pusfinalio varžovas R.Nadalis Rio de Žaneire taip pat bando sugrįžti į ritmą. Olimpiada penktajai pasaulio raketei yra pirmas turnyras po dviejų mėnesių pertraukos, kurią padaryti privertė „Roland Garros“ čempionate patirta riešo trauma.

„Scanpix“ nuotr./Dvejetų turnyro nugalėtojams įteikti olimpiniai medaliai
„Scanpix“ nuotr./Dvejetų turnyro nugalėtojams įteikti olimpiniai medaliai

Geriausias Ispanijos tenisininkas Rio jau yra iškovojęs vieną aukso medalį – naktį iš šeštadienio į penktadienį jis ir Marcas Lopezas dvejetų turnyro finale 6:2, 3:6, 6:4 nugalėjo rumunus Floriną Mergea ir Horią Tecau.

Apskritai R.Nadalis savo kolekcijoje turi du aukso medalius – pirmąjį jis iškovojo 2008 metais Pekino olimpiados vienetų turnyre.

Nors 30-metis ispanas po riešo traumos dar nėra geriausios savo formos ir per pastaruosius tris mačus vidutiniškai darė 36 neišprovokuotas klaidas, nugalėti R.Nadalį olimpiadoje yra labai sunku. Žaidynėse penktoji pasaulio raketė yra iškovojęs jau dešimt pergalių iš eilės (2012 metais Londone nežaidė).

Beje, ketvirtfinalyje nugalėjęs Thomazą Belluccį R.Nadalis tapo vos aštuntu tenisininku Atvirojoje eroje, vienetų turnyruose iškovojusiu 800 pergalių.

R.Nadalio ir J.M. del Potro pusfinalis prasidės maždaug 20.00 Lietuvos laiku. Lažybų bendrovė „Orakulas“ žada atkaklią tenisininkų kovą.

„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė: Juanas Martinas del Potro – Rafaelis Nadalis
„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė: Juanas Martinas del Potro – Rafaelis Nadalis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius