Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 24

Pagrindiniu N.Džokovičiaus konkurentu įvardijamas graikas užsitikrino vietą pusfinalyje

Graikijos teniso superžvaigždė Stefanos Tsitsipas (ATP-4) toliau palieka labai gerą įspūdį „Australian Open“ turnyre, kuriame jau pasiekė pusfinalio etapą. Ketvirtoji planetos raketė išlieka didžiausia grėsme rimtesnio pasipriešinimo beveik nesulaukiančiam Novakui Džokovičiui (ATP-5).
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Antradienį Stefanos Tsitsipas trijų setų kovoje 6:3, 7:6(2), 6:4 iškovojo pergalę prieš tikrą šio turnyro Melburne išsišokėlį Jiri Lehečką (ATP-71) ir tapo antruoju pusfinalio dalyviu.

Nors Graikijos teniso talentas laimėjo sausu rezultatu, dvikovos rezultatas neatspindi centriniame Rod Laverio korte vykusios kovos, o tai po susitikimo pripažino ir Stefanos.

„Šis mačas buvo skirtingas nuo praėjusių, tačiau pats svarbiausias dalykas, kad mano pavyko surasti problemos sprendimo būdų. Tai buvo vienas sunkiausių trijų setų mačų šiame turnyre. Jiri sužaidė puikų turnyrą, linkiu jam kuo didžiausios sėkmės, nes jis yra labai geras tenisininkas“, – kalbėjo S.Tsitsipas.

„Didžiojo kirčio“ ketvirtfinaliuose graikas per savo karjerą ir toliau nepralaimi – 6 pergalės iš tiek pat galimų. Visgi vienintelį kartą pusfinalio etapą „Grand Slam“ pirmenybėse jam pavyko įveikti tik 2021 m. Paryžiuje.

Melburne S.Tsitsipas pusfinalį pasiekė jau ketvirtą kartą. Pastaruosius du metus jį šioje turnyro stadijoje stabdė Daniilas Medvedevas, o 2019 m. jaunuolį pamokė Rafaelis Nadalis.

Kol kas skambiausias karjeros pergales ant grunto iškovojęs S.Tsitsipas sezono starte demonstruoja fantastiškus rezultatus ir ant kietos dangos, ant kurios laimėjo visus 9 žaistus susitikimus.

Būtent jis ir Novakas Džokovičius Melburne kovoja ne tik dėl titulo, bet ir pirmosios ATP reitingo pozicijos, kurią triumfo atveju atimtų iš Carloso Alcarazo.

Pusfinalyje graiko oponentu bus rusas Karenas Chačanovas (ATP-20), kurį S.Tsitsipas įveikė visus penkis iki šiol žaistus kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius