Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 30

Pasiduoti R.Nadaliui neketinantis R.Berankis: „Kovosiu dėl kiekvieno taško“

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis sugrįžta į teniso šventovę – centrinį Vimbldono kortą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ketvirtadienį apie 17 val. Lietuvos laiku 32-ejų vilnietis čia surems raketes su antruoju pagal skirstymą turnyro tenisininku, tituluočiausiu visų laikų „Didžiojo kirčio“ žaidėju Rafaeliu Nadaliu.

„Tai – svajonės išsipildymas“, – „Sportskeeda“ žurnalistui Paragui Jainui prieš dvikovą neslėpė R.Berankis.

„Žaisti Vimbldone visuomet ypatinga. Tai vieta, kur tenisas ir prasidėjo – Anglija, ant žolės. Tai ypatingas jausmas. Ypač, kai susitinki su tokiu žaidėju kaip Rafa. Labai nekantriai to laukiu“, – tęsė lietuvis.

Prestižinis, centrinis Vimbldono kortas, į kurį patenka tikrai nedaugelis, lietuviui jau yra pažįstamas. 2015-aisiais jis čia sužaidė vieną geriausių gyvenimo mačų, kai kvapą gniaužiančioje penkių setų kovoje nusileido tuo metu 9-ai pasaulio raketei kroatui Marinui Čiličiui.

Šiemet R.Berankis startavo užtikrintai, per tris setus, susitvarkęs su amerikiečiu Samu Querrey, nors šis ir atliko net 20 eisų (neatremiamų padavimų).

Verta pažymėti, kad S.Querrey yra paskutinis žmogus, nugalėjęs Novaką Džokovičių Vimbldono kortuose. Tai nutiko 2016-aisiais.

„Scanpix“ nuotr./R.Nadalis pirmajame mače Vimbldone.
„Scanpix“ nuotr./R.Nadalis pirmajame mače Vimbldone.

Su Mullerio-Weisso sindromu kovojantis Rafaelis Nadalis Vimbldono starte plušėjo gerokai ilgiau – po daugiau nei pusketvirtos valandos palaužė 23-ejų argentinietį Francisco Cerundolo (ATP-41).

R.Berankiui tai nebus pirmasis pasimatymas su R.Nadaliu. Tenisininkai tarpusavyje yra mosavę raketėmis ir treniruotėse, ir šių metų pradžioje Melburne, kai prieš pat „Australian Open“ turnyrą, kuriame vėliau tapo čempionu, ispanas įveikė lietuvį 6:2, 7:5.

„Scanpix“ nuotr./R.Berankio treniruotė su R.Nadaliu 2018-aisiais.
„Scanpix“ nuotr./R.Berankio treniruotė su R.Nadaliu 2018-aisiais.

R.Nadalis šiemet triumfavo ir antrajame „Didžiojo kirčio“ turnyre – „French Open“, todėl vis dar pretenduoja laimėti visus keturis.

„Rafos sezonas kol kas yra neįtikėtinas. Jis laimėjo „Didžiojo kirčio“ turnyrus ir Australijoje, ir Paryžiuje. Tai tikrai įspūdinga, ką jis daro“, – susižavėjimo neslėpė R.Berankis.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rafaelis Nadalis su „French Open“ čempiono taure
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rafaelis Nadalis su „French Open“ čempiono taure

Dar įspūdingiau tai, kad „French Open“ čempionu R.Nadalis tapo žaisdamas „užmigdyta“ pėda. Skausmą kenčiantis ispanas svarstė net nežaisti Vimbldone, tačiau gydymas radiodažnine abliacija (RFA) sumažino skausmus ir R.Nadalis ryžosi sugrįžti į turnyrą, kuriame nežaidė 3 metus.

Ispanas neslepia, kad toli gražu nėra geriausios sportinės formos, ypač žaisdamas ant žolės, tačiau R.Berankis jokių nuolaidų nesitiki.

„Kai žengi į vieną kortą su aukščiausio lygio žaidėjais, greitis yra visai kitas. Jie nedaro klaidų. Tau reikia pačiam rinkti taškus, kad turėtum šansą, jie nieko už dyką neduoda“, – „Sportskeeda“ dėstė lietuvis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ričardas Berankis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ričardas Berankis

„Noriu parodyti gerbėjams, kad aš niekada nepasiduodu, kad kovoju dėl kiekvieno taško. Būtent to galima pasimokyti iš Rafos. Jis niekada tau neduos nė vieno taško. Nė vieno“, – pridūrė R.Berankis.

Jei šiandien jam pavyktų sukurti sensaciją ir nugalėti R.Nadalį, į trečiąjį Vimbldono ratą jis patektų tik pirmą sykį gyvenime. Šiame turnyre R.Berankis žaidžia nuo 2010-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius