-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 04

Paskelbti pagrindiniai pretendentai į 2022 metų ATP apdovanojimus

2022 metus vyrų tenise vainikuos kasmetiniai ATP apdovanojimai, skirti pagerbti sezono geriausiems tenisininkams. Oficialiame ATP puslapyje buvo paskelbti nominantai į svarbiausias kategorijas.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

„Metų sugrįžimu“ šiemet pretenduoja tapti keturi tenisininkai, įveikę sunkias praeities traumas ir sugrįžę į aukščiausią lygį.

Tai kroatas Borna Čoričius (ATP-26), austras Dominicas Thiemas (ATP-106), kinas Yibingas Wu (ATP-116) ir Šveicarijos teniso legenda Stanas Wawrinka (ATP-150).

Šioje kategorijoje yra beveik neabejojama, kad nugalėtoju turėtų tapti Kroatijos teniso žvaigždė B.Čoričius. Tenisininkas daugiau nei metus nerungtyniavo dėl sunkios peties traumos, bet sugrįžęs nedemonstravo jokių traumos padarinių ir netgi sugebėjo laimėti savo pirmą karjeros „Masters“ titulą Sinsinatyje.

„Scanpix“ nuotr./Borna Čoričius
„Scanpix“ nuotr./Borna Čoričius

„Labiausiai patobulėjusio“ tenisininko nominacijoje yra du bene ryškiausi ATP turo talentai Carlosas Alcarazas (ATP-1) bei Holgeris Rune (ATP-11). Jiems iššūkį mesti bandys Maxime'as Cressy (ATP-32) su Jacku Draperiu (ATP-42).

Penki jaunieji tenisininkai pretenduoja tapti „metų naujoku“ – tenisininku, kuriam sezono metu pirmą kartą karjeroje pavyko pasiekti geriausių pasaulio žaidėjų pirmąjį šimtuką.

Tai jau minėtieji H.Rune su J.Draperiu, taip pat čekas Jiri Lehečka (ATP-80), amerikietis Benas Sheltonas (ATP-97) ir Taivano atstovas Chun Hsin Tsengas (ATP-86).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Holgeris Rune
AFP/„Scanpix“ nuotr./Holgeris Rune

Stefano Edbergo „sportiškiausio“ žaidėjo titulas atiteks vienam iš penkių ATP turo žaidėjų, kurie sezono metu rodė didžiausią pagarbą savo oponentams, buvo tikri profesionalai bei svariai prisidėjo prie teniso populiarinimo ne tik kortuose, bet ir už jų ribų.

Juo tapti pretenduoja C.Alcarazas, Rafaelis Nadalis (ATP-2), Casperas Ruudas (ATP-3), Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-6) bei Frances Tiafoe (ATP-19).

„Geriausio metų trenerio“ rinkimuose šmėžuoja Juanas Carlosas Ferreras (treniruoja C.Alcarazą), Goranas Ivaniševičius (Novakas Džokovičius), Christianas Ruudas (C.Ruudas), Fredericas Fontangas (F.Auger-Aliassime'as) bei Michaelas Russellas (Tayloras Fritzas).

„Apdovanojimų“ savaitė ATP ture prasidės gruodžio 12-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius