Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 15

Paskutinė ATP stotelė ant žolės: Niuporte – sensacinga kanadiečio nesėkmė

Nors įprastai teniso pasaulyje Vimbldonas būna paskutinis akordas ant žolės dangos, ATP ture kiekvienais metais dar seka 250 taškų serijos turnyras Niuporte, Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Felixas Auger-Aliassime'as
Felixas Auger-Aliassime'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiemet į Rod Ailande vykstančias pirmenybes atvyko ne tik daugkartinis čempionas Johnas Isneris ar kiti puikiai paduodantys tenisininkai kaip Maxime'as Cressy bei Alexanderis Bublikas, tačiau taip pat ir „vardinius kvietimus“ iš organizatorių priėmę Andy Murray su Felixu Auger Aliassime'ui.

Visgi pastarajam turnyras itin nesusiklostė. Nuo antrojo varžybų rato startavusi devintoji pasaulio raketė 6:4, 3:6, 6:7(4) nesulaikė australo Jasono Kublerio (ATP-102).

Susitikimas buvo žaidžiamas per dvi dienas, kadangi trečiadienį tenisininkai nesugebėjo finišuoti dėl tamsos. Į kortus jie sugrįžo ketvirtadienį F.Auger Aliassime'ui pirmaujant trečiajame sete 6:5 bei priimant.

J.Kubleris paduodamas išsaugojo match point'ą ir sužaidė solidesnį pratęsimą. Pirmą pergalę prieš TOP 10 žaidėją iškovojęs australas visai neseniai Vimbldone pasiekė net aštuntfinalį, o ant žolės yra laimėjęs 8 iš paskutinių 9 mačų.

Tikrą dramą ketvirtfinalyje išgyveno vietinių aistruolių numylėtinis Johnas Isneris (ATP-22). JAV teniso milžinas 7:6(2), 6:7(6), 7:6(5) palaužė prancūzą Benjaminą Bonzi (ATP-48) ir Niuporte iškovojo jau 10 pergalę paeiliui.

Amerikietis įprastai negailestingai uždarinėja mačus paduodamas, tačiau to nesugebėjo padaryti antrojo seto pratęsime, kuriame iššvaistė pranašumą 6:3, pralaimėdamas penkis kamuoliukus paeiliui.

Panaši situacija susiklostė ir trečiosios partijos tiebreak'e, kuomet po fantastiškų prancūzo smūgių rezultatas iš 1:6 greitai tapo 5:6, tačiau galiausiai didysis Johnas pasinaudojo aštuntuoju match point'u.

Penktojo titulo Niuporte siekiančio J.Isnerio pusfinalyje lauks kito aukštaūgio Maxime'o Cressy (ATP-41) iššūkis.

Dėl vietos pusfinalyje šiandien kausis ir Andy Murray (ATP-52), kurio lauks Alexanderis Bublikas (ATP-42).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius