Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 08

Paskutinę šeimininkų viltį į šipulius sudaužęs N.Džokovičius – Vimbldono finale

Vimbldono kortų karalius Novakas Džokovičius (ATP-3) iškovojo dar vieną pergalę prestižinėse teniso pirmenybėse ant žolės Londone ir žengė į vyrų vienetų turnyro finalą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Serbijos teniso titanas pusfinalyje po keturių setų kovos 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 iš pirmenybių pašalino paskutinį šeimininkų atstovą Cameroną Norrie (ATP-12).

Susitikimo pradžioje Nolei prireikė vieno seto apsiprasti su klampiu brito žaidimu ir jo užnugarį palaikančia sausakimša centrinio korto publika, tačiau likusios trys žaidimo partijos iš serbo pusės buvo tarsi iš vadovėlio.

Pirmajame sete trečioji pasaulio raketė įsigudrino savo padavimus pralaimėti net tris kartus, tačiau apie dar vieną break'ą tolimesnėje mačo eigoje C.Norrie galėjo tik pasvajoti.

Per antrąjį ir trečiąjį setus N.Džokovičius paduodamas pralaimėjo vos tris taškus, per ketvirtąjį – viso labo keturis.

Vimbldono finale 35-erių tenisininkas varžysis jau aštuntą kartą karjeroje. Vienintelį sykį mūšyje dėl titulo jis suklupo 2013 metais, kuomet pirmą Vimbldono trofėjų iškovojo kitas britas Andy Murray.

N.Džokovičiui šiame „Grand Slam“ turnyre tai buvo net 27-oji pergalė paeiliui – pralaimėjimo ši teniso legenda Londone nėra patyrusi jau penkerius metus.

Iš 69 „Didžiojo kirčio“ turnyrų net 32-iuose Nolė pasiekė finalą, o tai - naujasis visų rekordas. Palyginimui, Rogeris Federeris savo sąskaitoje turi 31 finalą, Rafaelis Nadalis - 30.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cameronas Norrie
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cameronas Norrie

Pietų Afrikos Respublikoje gimęs, Naujojoje Zelandijoje augęs, bet Didžiajai Britanijai atstovaujantis C.Norrie per pastarąsias dvi savaites žaidė karjeros tenisą ir su kaupu pagerino iki šiol geriausią pasiekimą „Didžiojo kirčio“ turnyruose, kuris buvo vos trečiasis etapas.

Vimbldono vyrų vienetų turnyro finalo pora yra aiški sužaidus vienintelį pusfinalį, kadangi ketvirtadienį iš pirmenybių dėl traumos pasiraukė R.Nadalis (ATP-4).

Tai reiškia, kad N.Džokovičiaus varžovu sekmadienį finale bus aikštingasis australas Nickas Kyrgiosas (ATP-40), kol kas laimėjęs abu tarpusavio susitikimus ir net nepralaimėjęs nė seto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius