Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 06

Paslaptingame teniso turnyre – mafijos pasaulis

Teniso centre „Teniso erdvė“ įvyko paslaptingiausias teniso turnyras Lietuvoje, į kurį rinkosi… mafijos atstovai, šia ypatinga proga sudėję ginklus ir kovai pasitelkę raketes.
1
1

Bent jau taip galėjo pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, aikštelėje išvydus aksomo švarkus, provokuojančias sukneles, perlų vėrinius, aukso grandines, ekstravagantiškas skrybėlaites ir tamsių akinių slepiamas akis.

Persikūnijo į gangsterius

Visgi tai tebuvo šventinis teniso entuziastų turnyras-karnavalas „Belaukiant Kalėdų ‘21“, pasiūlęs įsivaizduoti, kaip atrodytų kamuoliuką mušinėjantys gangsteriai ir jų damos. Į šį smagų renginį, kaskart kviečiantį persirengti vis kita tema, teniso žaidėjai iš visos Lietuvos renkasi jau ne pirmus metus.

Šių metų karnavalo tema – pikantiška. Dalyviai persikūnijo į mafijos klanų atstovus ir varžėsi įvairaus pajėgumo grupėse, pavadintose gangsterių grupuočių vardais: turnyrinėje lentelėje buvo įrašytas Sicilijos Cosa Nostra klanas, Niujorko Gambino klanas, Kolumbijos Medeljino kartelis ir „Vilniaus brigada“.

Kalėdinės muzikos fone vyko teniso bei mafijos žaidimai, buvo renkami karnavališkiausi duetai. „Belaukiant Kalėdų ‘21“ šiuos titulus iškovojo trys žaidėjų poros: Dalia Sadeckienė ir Gediminas Valiukėnas, Justina ir Mindaugas Brazdeikiai, Asta Endriukaitienė ir Valdas Mackevičius.

Karnavalas + tenisas = neeilinis nuotykis

Pasak turnyrų organizatorės, sporto varžybų platformos iMATCH įkūrėjos Renatos Žalėnienės, idėja suderinti karnavalą ir teniso žaidimą kilo dar 2015 m. Temų įvairovė – išties spalvinga. Dalyviams yra tekę įsijausti į „Casino Saloon Party“ nuotaikas, Salomėjos Nėries kūrinį „Senelės pasaka“, meninio projekto „Burning man“ atmosferą.

„Draugams ir partneriams paskatinus, suorganizavome tokį renginį, kokio Lietuvoje dar nebuvo. Jame dalyvaujantys teniso entuziastai ryžtasi neeiliniam nuotykiui, – kalba R.Žalėnienė. – Jei įprastame karnavale užtenka tiesiog persirengti, tai čia dar tenka pasukti galvą, kad kostiumas netrukdytų aktyviai judėti, gainioti kamuoliuką ir prakaituoti siekiant aukščiausių rezultatų! Džiaugiuosi, kad žaidėjai sugeba pritaikyti karnavalinius drabužius mačui ir kasmet išdrįsta būti vis ryškesni“.

Augusto Četkausko nuotr./Teniso centre „Teniso erdvė“ įvyko turnyras, kuriame žaidėjai pasirodė vilkėdami karnavalinę aprangą..
Augusto Četkausko nuotr./Teniso centre „Teniso erdvė“ įvyko turnyras, kuriame žaidėjai pasirodė vilkėdami karnavalinę aprangą..

Kavos namų tinklo „Vero Cafe“ vadovė Laima Vėželienė, kartu su vyru šiemet turnyre dalyvavusi pirmą kartą, tikino, jog toks sumanymas juos tiesiog užbūrė. Niujorko Gambino klano grupėje 3 vietą iškovoję sutuoktiniai žadėjo kitąmet grįžti dar labiau pasiruošę.

Abejingas neliko ir generalinės turnyro rėmėjos, bendrovės „Biržų duona“ vykdomasis direktorius Andrius Kurganovas: „Puikiai organizuotas turnyras, pritraukęs tiek daug kūrybiškai pasipuošusių žaidėjų. Tai dar kartą patvirtina, kad tenisas – daugiau nei sporto šaka. Tai – gyvenimo būdas“. A.Kurganovas vertina ir galimybę prisidėti prie tradicijų puoselėjimo: juk būtent tenisas buvo ta sporto šaka, su kuria grafas J.Tiškevičius pirmąsyk supažindino Biržų gyventojus.

Augusto Četkausko nuotr./Teniso centre „Teniso erdvė“ įvyko turnyras, kuriame žaidėjai pasirodė vilkėdami karnavalinę aprangą..
Augusto Četkausko nuotr./Teniso centre „Teniso erdvė“ įvyko turnyras, kuriame žaidėjai pasirodė vilkėdami karnavalinę aprangą..

„Belaukiant Kalėdų ‘21“ rezultatai:

Sicilijos Cosa Nostra klanas:

I vieta: Beata Zykienė / Karolis Kazlauskas

II vieta: Radvilė Zeikutė / Gediminas Nutautas

III vieta: Dalia Sadeckienė / Gediminas Valiukėnas

Paguodos taurė: Dovilė Revutaitė / Žydrūnas Laurynas

Niujorko Gambino klanas:

I vieta: Sandra Poškienė / Robertas Andriuška

II vieta: Diana Lileikienė / Saulius Lileikis

III vieta: Laima Vėželienė / Darius Vėželis

Paguodos taurė: Aistė Krasauskaitė / Rokas Laurinaitis

Kolumbijos Medeljino kartelis:

I vieta: Vilius Lukaševičius / Milda Gumbrevičienė

II vieta: Benedikta Palesik / Adomas Navickas

III vieta: Jūratė Lepardinienė / Juozas Olekas

Paguodos taurė: Lina Rudzinskienė / Gediminas Muznikas

Vilniaus brigada:

I vieta: Michailas Artiuškevič / Lina Piešinienė

II vieta: Saulius Gumbrevičius ir Erika Lukaševičienė

III vieta: Goda Kunigiškytė / Robertas Encius

Paguodos taurė: Paulina ir Gediminas Kriščiūnai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius