Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 30

Pavojaus ženklai: Novakas Džokovičius Majamyje išplėšė sunkią pergalę

„Daugiau taip man nedaryk,“ – po dvikovos spausdamas ranką savo varžovui sakė Novakas Džokovičius. Pirmą kartą Serbijos tenisininkas „Miami Open“ turnyre turėjo rimtai paprakaituoti, kad iš centrinio korto savo krepšyje išsineštų pergalingą raketę. Geriausias pasaulio tenisininkas trečiadienio naktį aštuntfinalyje 6:3, 6:4 įveikė jauniausią pirmojo ATP dvidešimtuko žaidėją Dominicą Thiemą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ženklai

Nors iš pirmo žvilgsnio taip gali ir nepasirodyti, centriniame Majamio „Masters“ korte virė tikras pragaras.

Novakas Džokovičius dvikovoje iššovė vos šešis smūgius be atsako, padarė 34-ias neišprovokuotas ir 9-ias dvigubas klaidas, o D.Thiemas turėjo net penkiolika „break point’ų“, tačiau pasinaudoti sugebėjo tik vienu iš jų.

Tai buvo antra tenisininkų akistata. Kol kas 2:0 pirmauja Serbijos tenisininkas.

N.Džokovičius taip pat pratęsė įspūdingą pergalių santykį Majamio turnyre. Pirmoji pasaulio raketė iš pastarųjų 28-ių dvikovų laimėjo 27-ias. Vienintelę nesėkmę jis patyrė 2013-aisiais prieš Tommy Haasą.

Pirmoji pasaulio raketė šiemet „Miami Open“ turnyro čempionu gali tapti penktą kartą ir trečiąkart iš eilės.

Nugalėjęs D.Thiemą geriausias pasaulio tenisininkas tapo vienvaldžiu lyderiu pagal ATP serijos turnyruose šiame sezone iškovotas pergales (25). Iki šios nakties jis pirma vieta dalijosi būtent su 14-ą vietą ATP reitinge užimančiu 22-ejų austru.

N.Džokovičius Majamyje tikisi iškovoti rekordinį – 28-ą – „Masters“ serijos titulą.

Pirmame sete N.Džokovičius išsiveržė į priekį 3:0 ir nors nuo to laiko D.Thiemas turėjo net aštuonias „break point’o“ galimybes, 28-erių serbas išsaugojo persvarą ir pasiglemžė pirmąją rungtynių dalį.

VIDEO: Gražus Dominico Thiemo taškas

Antrame sete pirmoji pasaulio raketė vėl prasibrovė priekin 3:1, tačiau šeštame geime jauniausiam pirmo ATP dvidešimtuko žaidėjui pavyko paragauti ir N.Džokovičiaus padavimų. Vis dėlto iškart po to 14-ą vietą ATP reitinge užimantis D.Thiemas vėl pralaimėjo savo padavimus ir nors dešimtame geime turėjo net keturias progas tašku laimėti serbo padavimus, išpešti bent seto jam nepavyko.

„Miami Open“ turnyro ketvirtfinalį pasiekęs N.Džokovičius užsitikrino 180 ATP reitingo taškų ir 128 tūkst. JAV dolerių čekį, o kitame etape raketes surems su Tomašu Berdychu (ATP-7), kuris nuostabiame aštuntfinalyje 6:4, 3:6, 7:5 nugalėjo Richardą Gasquet (ATP-10)

Į kitą Majamio „Masters“ etapą pakliuvo ir Nickas Kyrgiosas (ATP-24), jaunųjų talentų dvikovoje 7:6(7:3), 6:3 įveikęs Andreju Kuznetsovą (ATP-51). Rusijos tenisininkas, pirmame sete pirmavęs 3:0, kitą savaitę pateks į pirmą ATP penkiasdešimtuką.

Kiti rezultatai: 
M.Raoničius (ATP-12) – D.Džumhuras (ATP-94) 6:0, 6:3

G.Monfilsas (ATP-16) – G.Dimitrovas (ATP-28) 6:7(5:7), 6:3, 6:3

K.Nishikoris (ATP-6) – Roberto Bautista Agutas (ATP-18) 6:2, 6:4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius