Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 28

Pelenės istorija: 270 pasaulio raketė gimtinėje pateko į pirmą WTA pusfinalį

22-ejų Meksikos tenisininkė Renata Zarazua gimtinėje vykstančiame „Abierto Mexicano Telcel“ turnyre išgyvena svajonių savaitę. Tris stiprias varžoves, iš kurių viena – „Didžiojo kirčio“ čempionė, įveikusi kortų šeimininkė penktadienį žais savo pirmajame karjeros WTA turnyro pusfinalyje.
Renata Zarazua
Renata Zarazua / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Neabejotinai karjeros pergale tapo pirmojo „Abierto Mexicano Telcel“ turnyro etapo dvikova, kurioje 270 pasaulio raketė 6:4, 6:2 nepasigailėjo amerikietės Sloane Stephens (WTA-35), kuri praeityje yra laimėjusi „US Open“ bei žaidusi „Roland Garros“ finale.

Be pirmą skirstymą turėjusios S.Stephens pirmajame etape Akapulką paliko ir kitos keturios aukščiausią reitingą turėjusios tenisininkės, todėl kėsintis į 280 WTA reitingo taškų ir 43 tūkstančius JAV dolerių galėjo bet kuri kita žaidėja.

Savuoju šansu ir toliau puikiausiai naudojasi gausiai vietos žiūrovų palaikoma R.Zarazua. Meksikietė aštuntfinalyje 4:6, 7:5, 6:0 palaužė Katie Volynets (WTA-384), o ketvirtfinalyje 6:2, 3:6, 6:2 nugalėjo Tamarą Zidansek (WTA-74).

Ji tapo pirmąja savo šalies tenisininke nuo 1993 metų, pasiekusia WTA turnyro pusfinalį.

Bene didžiausius nuopelnus tokiam pasakiškam žygiui Akapulke tenisininkė skyrė savo broliui, kuris yra ir jos treneris.

„Kalbant atvirai, per trenerio pertraukėles jis kalba labai greitai ir pusės dalykų aš net nesuprantu, – interviu po mačo juokavo Zarazua. – Tačiau iš tikrųjų brolis stengiasi išlaikyti manyje ramybę ir suteikti daugiau pasitikėjimo. Neturiu žodžių apibūdinti šiam jausmui. Niekada nesitikėjau būti tokioje situacijoje, todėl tai svajonės išsipildymas.“

Su vardiniu kvietimu pagrindiniame turnyre žaidžianti R.Zarazua dėl vietos finale susigrums su 17 metų amžiaus kanadiete Leylah Annie Fernandez (WTA-190). Nepaisant jauno amžiaus, būtent pastaroji tenisininkė yra laikoma ryškia favorite žengti į finalą.

Kitame pusfinalyje susikaus 18-metė kinė Xiyu Wang (WTA-128) ir Heather Watson (WTA-69). Britė liko paskutinė iš skirstytų tenisininkių (septintas skirstymas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius