Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 17

Pergalingas finišas – paskutinį metų turnyrą R.Nadalis baigė aukšta nata

Per pirmuosius du „Nitto ATP Finals“ mačus iš tolimesnės kovos eliminuotas Rafaelis Nadalis (ATP-2) neprarado motyvacijos kautis ir paskutiniame susitikime pasiekė pergalę.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Nieko nelėmusiame „žaliosios“ grupės mače Rafaelis Nadalis dviejų setų kovoje 7:5, 7:5 palaužė Casperą Ruudą (ATP-4) ir Turiną palieka su viena pergale per tris mačus.

Toks rezultatas, deja, ispaną nubloškia į paskutinę ketvirtąją savojo pogrupio vietą. 2 pergales ir 1 pralaimėjimą patyręs C.Ruudas tikrai bus pirmas ir pusfinalyje arba su Stefanos Tsitsipu (ATP-3), arba su Andrejumi Rubliovu (ATP-7).

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą paaiškės, kas „žaliojoje“ grupėje pateks į pusfinalį iš antrosios pozicijos, kuomet susirems Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-6) su Tayloru Fritzu (ATP-9). Dvikovos nugalėtojas kitame etape mes iššūkį Novakui Džokovičiui (ATP-8).

Paskutinė turnyro dvikova Rafai neabejotinai buvo geriausia. 36-erių tenisininkas atliko nebūdingai sau net 16 ace'ų, pirmaisiais padavimais laimėjo 93 proc. kamuoliukų, o varžovą nuskausmindavo likus paskutiniam žingsniui iki tiebreak'o, kuomet ir buvo pasiekti abu break'ai.

„Pastaruoju metu treniravausi labai gerai, tačiau sužaidžiau nepakankamai mačų, kad pasiekčiau tokį žaidybinį lygį, kokį norėčiau. Tikriausiai ir neturėjau tokio didelio pasitikėjimo savimi, nes pastarieji šeši mėnesiai buvo labai sunkūs. Tenka priimti, kad sezonas man nesibaigė geriausiai, bet bent jau jį užbaigiau pergale“, – kalbėjo Rafa.

Metus grunto karalius baigė su 39 pergalėmis, 8 pralaimėjimais ir neįtikėtina pirmąja sezono dalimi. Nuo praėjusių metų rugpjūčio nežaidęs ispanas šiemet startavo su 20 pergalių paeiliui, įskaitant triumfą „Australian Open“, ATP 250 Melburne, ATP 500 Akapulke ir finalą Indian Velse.

Tuomet R.Nadalis tik su nuskausminamųjų pagalba siekiant įveikti pėdos skausmus triumfavo „Roland Garros“ ir buvo arti titulo Vimbldone, tačiau 19-os laimėtų susitikimų „Didžiojo kirčio“ turnyruose serija sustojo pusfinalyje, kuomet dėl įplyšusio pilvo raumens jis nepasirodė mače prieš Nicką Kyrgiosą.

Nuo to laiko tenisininkas žaidė nedaug, tačiau įspūdingą pergalę jis nuskynė už korto ribų, kuomet pirmą kartą tapo tėčiu. Prieš pat vaikelio gimimą jis sužaidė ir paskutinį susitikimą su Rogeriu Federeriu, kuris baigė karjerą.

Pastaruoju metu Rafa buvo patyręs keturis pralaimėjimus paeiliui, tačiau ir toliau per savo karjerą jis nė sykio nėra suklupęs penkis kartus iš eilės.

Šiais kalendoriniais metais R.Nadalis turnyruose daugiau nedalyvaus, bet dar sužais keletą parodomųjų mačų būtent prieš C.Ruudą skirtingose Pietų Amerikos vietovėse.

VIDEO: Rafael Nadal's Final Match of 2022 vs Casper Ruud | Nitto ATP Finals 2022

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius