Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 10

Pirmą kartą Tunise surengtame WTA turnyre – E.Mertens pergalė

Tuniso mieste Monastire pirmą kartą istorijoje buvo inicijuotos WTA pirmenybės „Jasmin Open“, kuriose triumfavo užtikrintą pergalę finale iškovojusi Elise Mertens (WTA-36).
Elise Mertens
Elise Mertens / „Scanpix“ nuotr.

Belgijos tenisininkė finaliniame susitikime be didesnio vargo 6:2, 6:0 pervažiavo prancūzę Alize Cornet (WTA-32) ir iškovojo septintąjį karjeros WTA titulą.

Praeityje net iki 12-ojo WTA reitingo laiptelio pakilusi E.Mertens pastaruoju metu kur kas solidesnius rezultatus demonstravo dvejetuose, kur buvo pasiekusi ir pirmą reitingo poziciją, o dabar yra trečia.

Vienetuose trofėjaus belgei teko laukti beveik du metus – paskutinį kartą čempione ji tapo pačioje 2021-ųjų pradžioje, kuomet laimėjo pasiruošimo turnyrą prieš „Australian Open“ Melburne.

32-ejų A.Cornet žaidžia vieną geriausių sezonų per pastaruosius metus, kadangi šiemet jau spėjo pasiekti „Australian Open“ ketvirtfinalį ir Vimbldono aštuntfinalį, tačiau titulo ji nelaimi jau daugiau nei ketverius metus – triumfas Gštade 2018-ųjų viduryje buvo paskutinysis.

Į Tunisą kautis dėl titulo atvyko ir didžiausia šios šalies sporto žvaigždė Ons Jabeur (WTA-2), tačiau antroji planetos raketė patyrė sensacingą nesėkmę ketvirtfinalyje. Antrą skirstymą turėjo rusė Veronika Kudermetova (WTA-12), bet jos kelias pasibaigė ties pusfinaliu, o finale galiausiai susikovė trečią ir penktą skirstymus turėjusios žaidėjos.

Čempionei be 280 WTA reitingo taškų atiteko ir kiek daugiau nei 33 tūkst. JAV dolerių, A.Cornet tenkinosi 180 WTA reitingo taškų ir beveik 20 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius