Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 06

Ričardas Berankis Daviso taurėje nepaliko vilčių Lukašui Kubotui

Istorinis momentas Lietuvos tenisui Lenkijoje, Plocko mieste prasidėjo Ričardo Berankio pergale. Lietuvis pirmoje dvikovoje susitiko su antrąja Lenkijos rakete Lukašu Kubotu ir triumfavo nepralaimėjęs nė vieno seto 6:2, 6:4, 6:3.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Adam Nurkiewicz. Mediasport nuotr.

Mačą R.Berankis pradėjo susikaupęs ir nerodė jokio startinio jaudulio. Tai iškart pasijuto ir jo žaidime. Lietuvis tiksliai smūgiavo tiek į vieną, tiek į kitą kraštą, gerai žaidė ties galine linija. L.Kubotui vis nesisekė pirmieji padavimai. Aktyviai Lietuvos aistruolių palaikomas R.Berankis pirmąjį setą laimėjo 6:2.

Antrajame sete L.Kubotas atsigavo ir išsiveržė į priekį 3:0. Tačiau geriausias Lietuvos tenisininkas dar kartą parodė tvirtą valią. Žaisdamas užtikrintai ir vienas po kito siųsdamas kamuolius į skirtingus kraštus R.Berankis antrajame sete palaužė Lenkijos antrąją raketę 6:4. Tenisininkui neabejotinai motyvacijos pridėjo ir gausus būrys lietuvių tribūnose, kurie skatino Ričardą ir skandavo Lietuvos vardą. Gerbėjus ne kartą teko raminti ir teisėjui.

Trečiąjį setą ir vėl kiek geriau pradėjo L.Kubotas, tačiau abu tenisininkai atrodė kiek pavargę ir nemažai klydo. Penktasis geimas tapo tikru išbandymu abiems tenisininkams ir užtruko net 36 minutes. Sportininkai vis nesugebėdavo pasinaudoti progomis laimėti geimą. Galiausiai įtampos neatlaikė suklydęs L.Kubotas. Po itin ilgai užtrukusio penkto geimo lenkas palūžo, o daugiau energijos išlaikęs lietuvis pribaigė varžovą 6:3   ir triumfavo.

Viso mačo metu R.Berankis demonstravo didelį norą laimėti. Tai akivaizdžiai rodė ir jo emocijos. Po nesėkmingų smūgių lietuvis pykdavo ant savęs, o tikslius smūgius pasitikdavo šūksniais.

R.Berankiui ir L.Kubotui tai buvo pirmasis tarpusavio susitikimas karjeroje. Po Ričardo Berankio pergalės pirmojoje Europos-Afrikos zonos grupėje debiutuojanti Lietuva išsiveržė į priekį 1:0. Kitame šio vakaro mače Laurynas Grigelis susitiks su lenkų lyderiu Jerzy Janowicziumi. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius