Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 20

Pirmoji „Australian Open“ sensacija – vengras išmetė Denisą Šapovalovą

Pirmosios 2020 metų „Australian Open“ turnyro staigmenos ilgai laukti nereikėjo. Aukštus tikslus šiam sezonui išsikėlęs ir puikiai tiek praėjusio sezono pabaigoje, tiek šio pradžioje atrodęs Denisas Šapovalovas (ATP-13) yra priverstas krautis lagaminus namo.
Denisas Šapovalovas
Denisas Šapovalovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kanados teniso deimantas keturių setų kovoje 3:6, 7:6(7), 1:6, 6:7(3) nusileido 67-ą vietą ATP reitinge užimančiam vengrui Martonui Fucsovics.

D.Šapovalovas viso mačo metu taip ir nepagavo žaidimo ritmo – atliko 38 winner'ius, tačiau net 62 neišprovokuotas klaidas.

„Nesusitvarkiau su nervais. Į turnyrą atvykau puikios sportinės formos, tačiau žaidžiau per daug įsitempęs“, – pralaimėjimo priežastį išskyrė Shapo.

Tiesa, stebėtis tokiu solidžiu Vengrijos atstovo žaidimu būtent Melburne nereikėtų – 2018 metais M.Fucsovics pateko tarp 16 geriausių turnyro tenisininkų ir nusileido tik Rogeriui Federeriui.

Tačiau nepaisant šio fakto, D.Šapovalovui tai labai nuviliantis rezultatas. 20-metis buvo įvardijamas kaip vienas iš turnyro „tamsiųjų arkliukų“, o dar visai neseniai Denisas įveikė tokius varžovus kaip Stefanos Tsitsipas ar Alexanderis Zverevas.

Vengro pergalę pasaldina įdomūs skaičiai – iki šio mačo jis prieš pirmojo ATP 20-uko tenisininkus buvo pasiekęs tik vieną pergalę iš 12 mačų.

„Australian Open“ turnyre jau spėta užfiksuoti ir vieną įspūdingą sugrįžimą. 30-ą skirstymą turintis britas Danielis Evansas 3:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:3 palaužė amerikietį Mackenzie McDonaldą (ATP-129).

Antrą etapą pasiekė ir 22-ą skirstymą turintis Guido Pella. Argentinietis 6:3, 7:5, 6:4 susitvarkė su australu Johnu Patricku Smithu (ATP-308).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius