Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 11 18

Pirmoji Lietuvos teniso raketė kils į rekordinę vietą pasaulio reitinge

Geriausia šiuo metu Lietuvos tenisininkė Justina Mikulskytė po dviejų savaičių atnaujinus WTA pasaulio reitingą turėtų pakilti į rekordinę vietą.
Justina Mikulskytė
Justina Mikulskytė / Sauliaus Čirbos nuotr.

Ketvirtadienį Portugalijoje, ITF serijos moterų teniso turnyre, ji 2:6, 2:6 pralaimėjo italei Deborah Chiesai (WTA-584) ir nepateko į vienetų varžybų ketvirtfinalį, bet užsidirbo 7 WTA reitingo taškus.

Šiuo metu 25-erių Lietuvos tenisininkė pasaulyje užima 347 vietą. Pridėjus Portugalijos uždirbtus taškus ji turėtų pakilti į 343 poziciją – kol kas aukščiausią savo karjeroje, jei žemiau esančios tenisininkės nesukurs staigmenų ir nepririnks taškų.

Portugalijoje J.Mikulskytė žaidė ir dvejetų varžybose, bet jau pirmajame rate kartu su portugale Sara Lanca 6:7(4), 4:6 pralaimėjo šveicarei Jenny Duerst ir žydei Shavit Kimchi.

ITF serijos moterų turnyro prizų fondą Portugalijoje iš viso sudaro 25 tūkst. JAV dolerių. Iš šios sumos lietuvei atiteks 473,5 doleriai.

Lietuvos rekordininke išlieka karjerą jau baigusi Lina Stančiūtė. Ji 2009-aisiais buvo pakilusi iki 197-ojo pasaulio reitingo laiptelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius