Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 06

Pirmų Lietuvos ir Rusijos rakečių akistata Vašingtone: prognozė ir laikas

Du bičiuliai, kurie dar šiemet kartu džiaugėsi pirmu karjeroje ATP serijos trofėjumi, iškovotu Hjustone vykusiame dvejetų turnyre, dabar stos į skirtingas aikštės puses ir kausis dėl patekimo į Vašingtone vykstančio ATP 500 serijos turnyro ketvirtfinalį. Šis mačas Lietuvos laiku prasidės penktadienio naktį 02:30 val.
Ricardas Berankis ir Teimurazas Gabašvilis
Ričardas Berankis ir Teimurazas Gabašvilis / atpworldtour.com nuotr.

Tai bus trečia abiejų žaidėjų akistata. Kol kas abiejų sąskaitoje po vieną pergalę. Praėjusiais metais Pekine vykusioje atrankoje T.Gabašvilis šventė pergalę rezultatu 7:6(7:3), 6:2. Prieš penkerius metus Suomijoje vykusiame „Challenger“ serijos turnyre pajėgesnis buvo R.Berankis. 

Prieš akistatą su geriausiu Lietuvos tenisininku T.Gabašvilis Vašingtone iškovojo karjeros pergalę. Jis 6:4, 4:6, 7:6 (7:4) sensacingai nugalėjo trečią pasaulio raketę Andy Murray. Rusijos tenisininkas žaidė itin agresyviai, o britui tai buvo pirmas mačas ant kietos dangos daugiau nei po keturių mėnesių pertraukos.

R.Berankio ir T.Gabašvilio mačas vyks pirmame „Citi Open“ turnyro korte. Lažybų bendrovė „Orakulas“ abiejų tenisininkų šansus pasiekti ketvirtfinalį vertina vienodai – 50/50. 

T.Gabašvilis šiuo metu yra geriausias Rusijos tenisininkas.

Gruzijoje gimęs sportininkas pasauliniame reitinge užima 53-ią vietą ir yra apskritai vienintelis Rusijos šimtuko žaidėjas. 

Šį sezoną 30-metis sportininkas iškovojo 37-ias pergales ir patyrė 17-a pralaimėjimų. T.Gabašvilis laimėjo tris „Challenger“ serijos turnyrus. Prieš kelias savaites buvo pakilęs į rekordinę 50-ą vietą pasauliniame reitinge. 

R.Berankio sąskaitoje šį sezoną 21-a pergalė ir 20 pralaimėjimų. 

U.S. Men's Clay Court Championship nuotr./Ričardas Berankis ir Teimurazas Gabašvilis
U.S. Men's Clay Court Championship nuotr./Ričardas Berankis ir Teimurazas Gabašvilis

Mačo nugalėtojui atiteks 90 reitingo taškų, o ketvirtfinalyje lauks akistata su Johnu Isneriu (ATP 18) arba Vaseku Pospišilu (ATP 49). Visą turnyro lentelę rasite čia. 

Pergalė R.Berankiui ne tik suteiktų dar daugiau pasitikėjimo prieš artėjantį „Didžiojo kirčio“ turnyrą Niujorke, bet ir priartintų prie karjeros rekordo ATP reitinge. 

Lietuvis pakiltų apytiksliai į 74-ą vietą ATP klasifikacijoje. Prieš dvejus metus R.Berankis buvo pakilęs į rekordinę 67-ą vietą pasauliniame reitinge.  

Deuce.lt kviečia keltis naktį drauge ir tiesiogiai sekti pirmos Lietuvos ir pirmos Rusijos raketės akistatą Vašingtone. Mačas tiesiogiai turėtų būti transliuojamas internete. Vaizdo nuorodą galite rasite mūsų „Facebook“ puslapyje.

„Citi Open“ aštuntfinalio poros: 

(16) Leonardo Mayeris (Argentina) – (2) Kei Nishikoris (Japonija)
(13) Samas Querrey‘is (JAV) – (3) Marinas Čiličius (Kroatija) 
(4) Richardas Gasquet (Prancūzija) – (15) Jackas Sockas (JAV)    
(12) Vasekas Pospišilas (Kanada) – (8) Johnas Isneris (JAV)  
(7) Feliciano Lopezas (Ispanija) – Samas Grothas (Australija)  
Steve‘as Johnsonas (JAV) – (6) Grigoras Dimitrovas (Bulgarija) 
Teimurazas Gabašvilis (Rusija) – Ričardas Berankis (Lietuva) 
Alexanderis Zverevas (Vokietija) – Alexandras Dolgopolovas (Ukraina) 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius