Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 08

Po karjeros pergalės – ir pirmasis „Grand Slam“ pusfinalis: amerikietis išlaiko šeimininkų viltis

Skambiausią karjeros pergalę prieš Rafaelį Nadalį atvirųjų JAV teniso pirmenybių („US Open“) aštuntfinalyje pasiekęs Frances Tiafoe (ATP-25) sustoti neketina – kortų šeimininkas Niujorke užtikrintai peržengė ir ketvirtfinalio barjerą.
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe / „Scanpix“ nuotr.

24-erių tenisininkas užtikrintai trijų setų kovoje 7:6(2), 7:6(0), 6:4 sudorojo rusą Andrejų Rubliovą (ATP-11) ir pirmą kartą karjeroje žais „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalyje.

F.Tiafoe išliko vieninteliu savo šalies atstovu tiek tarp vyrų, tiek tarp moterų, tęsiančių „US Open“ turnyro kovas.

Per 2 valandas ir 35 minutes darbą ketvirtfinalyje atlikęs amerikietis viso susitikimo metu demonstravo įspūdingą žaidimą nuo padavimų linijos.

F.Tiafoe taip nė sykio ir nepralaimėjo savo padavimų, o pergalei pasiekti jam užteko vieno break'o ir dviejų tiesiog nepriekaištingai sužaistų tiebreak'ų.

JAV tenisininkas tapo pirmuoju savo šalies atstovu „US Open“ pusfinalyje net nuo 2006-ųjų, kuomet šį etapą pasiekė legendinis Andy Roddickas. Buvusi pirmoji planetos raketė buvo centrinio korto tribūnose ir stebėjo savo tautiečio triumfą.

Po pergalės duotame interviu F.Tiafoe sakė: „Dabar ramiai išvertęs kojas įsipatoginsiu ir leisiu Jannikui Sinneriui su Carlosu Alcarazu žaisti visą naktį. Jie abu yra nuostabūs tenisininkai ir penktadienį bus labai sunku, tačiau aš pasiruošęs.“

Amerikiečio žodžiai buvo išgirsti – du ATP talentai korte praleido daugiau nei 5 valandas ir baigė žaisti beveik 3 val. ryto. Susitikimą galiausiai laimėjęs C.Alcarazas tapo kitu F.Tiafoe varžovu.

Jeigu amerikiečiui, kuris pirmą kartą karjeroje pateks tarp 20-ies geriausių planetos žaidėjų, tai buvo trečiasis „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalis ir pirmoji pergalė jame, tai A.Rubliovui tai jau šeštoji nesėkmė iš tiek pat galimų. Net penkis „Grand Slam“ ketvirtfinalius rusas pralaimėjo rezultatais 0:3.

VIDEO: Frances Tiafoe vs. Andrey Rublev Highlights | 2022 US Open Quarterfinal

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius