Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 11

Po nenugalimojo N.Kyrgioso kojomis krito ir geriausias planetos tenisininkas

Neabejotinai kokybiškiausią savo kontroversiškos karjeros atkarpą žaidžiantis Nickas Kyrgiosas (ATP-37) toliau skina pergales ATP ture ir iš „National Bank Open Presented by Rogers“ pirmenybių sugebėjo pašalinti pirmą pasaulio raketę.
Daniilas Medvedevas ir Nickas Kyrgiosas
Daniilas Medvedevas ir Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

Intriguojančioje „Masters“ turnyro Monrealyje (Kanada) antrojo etapo dvikovoje N.Kyrgiosas trijų setų kovoje 6:7(2), 6:4, 6:2 palaužė geriausią planetos tenisininką Daniilą Medvedevą (ATP-1) iš Rusijos.

Australijos teniso sensacijai tai antroji karjeros pergalė prieš pirmą pasaulio raketę. Pirmasis toks laimėjimas buvo pasiektas dar prieš aštuonerius metus Vimbldone, kai sensacingai buvo eliminuotas Rafaelis Nadalis.

Įspūdingais kirčiais pasižymėjęs N.Kyrgiosas taip nė sykio šiame mače savo padavimų ir nepralaimėjo. Prie itin efektyvių padavimų australas į savo arsenalą pridėjo ir solidų žaidimą prie tinklo – net 48 apsilankymai prie tinklo, iš kurių laimėti 32 taškai.

29 pergales per 36 mačus šiame sezone iškovojęs 27-erių tenisininkas nuo Vimbldono starto laimėjo net 14 susitikimų iš paskutinių 15.

Kortai Kanadoje yra kiek lėtesni nei Sinsinatyje ar kituose „Masters“ turnyruose ant kietos dangos, o tai iliustruoja ir australo praeities rezultatai – šiame turnyre jis dar nėra peržengęs aštuntfinalio barjero.

Pirmą kartą patekti į ketvirtfinalį Kanadoje jis sieks kaudamasis prieš savo tėvynainį Alexą De Minaurą (ATP-21), kuris 7:6(4), 7:5 palaužė Grigorą Dimitrovą (ATP-19).

N.Kyrgiosui ši pergalė leis pasiekti mažiausiai 31-ąją poziciją ATP reitinge, tačiau jei Monrealyje jis iškovotų titulą, jo užimama vieta galėtų būti net 15-oji.

Savo ruožtu D.Medvedevas, praėjusiais metais triumfavęs „Masters“ turnyre Kanadoje, praras net 990 ATP reitingo taškų ir jau kitą savaitę galimai užleis pirmą poziciją Rafaeliui Nadaliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius