Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 19

Po nesėkmės graikas įgėlė varžovui: „Jis mane nugalėjo vos su keliais įrankiais“

Stefanos Tsitsipas (ATP-3) buvo įvardijamas favoritu lemiamame mače įveikti Andrejų Rubliovą (ATP-7) ir pagriebti paskutinį kelialapį į „Nitto ATP Finals“ pusfinalį, tačiau to padaryti jam nepavyko. Po dvikovos graikas susilaukė daug kritikos dėl ganėtinai „riebaus“ pasisakymo apie savo oponento universalumo stygių.
Stefanos Tsitsipas ir Andrejus Rubliovas
Stefanos Tsitsipas ir Andrejus Rubliovas / „Scanpix“ nuotr.

A.Rubliovas neabejotinai susikrimto pamatęs savo varžovus „raudonojoje“ grupėje, kuri iškart buvo įvardinta kaip „mirtininkų“ – burtai rusą suvedė su savo tautiečiu Daniilu Medvedevu (ATP-5), taip pat Stefanos Tsitsipu (ATP-3) ir Novaku Džokovičiumi (ATP-8).

Visgi grupių etapą su dviem pergalėmis ir vienu pralaimėjimu baigęs 25-erių tenisininkas pateko į pusfinalį, o išlikimo mūšyje jis 3:6, 6:3, 6:2 pranoko S.Tsitsipą, kuris sunkiai taikstėsi su patirtu pralaimėjimu.

Po pralaimėjimo metais jaunesnis graikas akcentavo varžovo universalumo stygių.

„Apmaudu, nes jaučiuosi esantis geresnis žaidėjas. Su savo smūgiais šiandien tikrai turėjau nuveikti daugiau. Turėjau būti kūrybingesnis. Net nemanau, kad turėčiau tai pabrėžti. Tai akivaizdu.

Taip, jis mane šiandien nugalėjo vos su keliais įrankiais, kuriais turi. Andrejus jais pasinaudojo ir iškovojo pergalę“, – kalbėjo Stefanos.

Graikas neabejotinai referavo į tai, kas teniso pasaulyje buvo kalbama pastaruosius metus – A.Rubliovas pasižymi įspūdingu puolamuoju tenisu, tačiau kuomet susiduria su geriausiais pasaulio žaidėjais ir nuostabia jų gynyba, dažniausiai pristinga idėjų, kaip juos pergudrauti.

Toks kiek akiplėšiškas S.Tsitsipo elgesys nuvylė ir papiktino daug teniso aistruolių.

Tenisininkas susilaukė daug dėmesio ir dėl nuolatinių kivirčų su savo tėvais – tėtis Apostolos yra vienas iš Stefano trenerių, o beveik visuomet savo sūnų palaiko ir mama Julija. Abu tėvai susitikimų metu nuolatos dalina pastabas jaunuoliui ir dėl to susilaukia daug kritikos.

Nepasitenkinimą tėvų elgesiu mūšyje prieš A.Rubliovą išreiškė ir pats graikas, iš pykčio pasiųsdamas kamuoliuką į jų pusę.

„Jie nori tiek daug iš savo sūnaus, nori jam padėti, tačiau iš tikrųjų jam kenkia. Ir tai ypatingai kenkia jo šansams žaisti gerą tenisą. Atrodo, kad jiems visiems būtų neprošal terapijos seansas“, – savo mintis dėstė JAV teniso legenda Jimas Courier.

VIDEO: Rublev Takes On Tsitsipas; Djokovic Faces Medvedev | Nitto ATP Finals 2022 Highlights Day 6

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius