Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 23

Po pusės metų pertraukos į ATP turą grįžta Jackas Sockas

Paryžiaus „Masters“ serijos turnyro Paryžiuje čempiono titulas, dalyvavimas ATP finaliniame metų turnyre, kuriame pavyko pasiekti pusfinalį, pirmasis ATP dešimtukas – visa tai per keletą produktyvių 2017 metų sezono mėnesių pavyko pasiekti amerikiečiui Jackui Sockui. Tačiau po to sekė tiesiog tragiški 2018 metai, per kuriuos tenisininkas iškovojo vos 10 pergalių iš 35 susitikimų.
Jackas Sockas
Jackas Sockas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Jackas Sockas

Teniso ekspertai negalėjo paaiškinti tokio JAV atstovo nuopolio. Sunku buvo ir pačiam tenisininkui, kuris tikėjosi, kad 2019 metų pradžia bus naujas taškas jo karjeroje, nuo kurio pavyks atsispirti.

Tačiau ir jis nepadėjo – J.Sockas pralaimėjo dvi parodomąsias varžybas, o tuomet besiruošiant „Australian Open“ turnyrui atsitiko blogiausia – tenisininkas patyrė sunkią nykščio traumą, dėl kurios be teniso turėjo praleisti daugiau nei 6 mėnesius.

Tačiau ar tikrai ilgas poilsis nuo mylimo žaidimo nepasitarnavo? Amerikietis tikina, kad jis dėkingas likimui.

„Scanpix“/AP nuotr./Jackas Sockas
„Scanpix“/AP nuotr./Jackas Sockas

„2018-uosius noriu greičiau pamiršti. Net ir šių metų pradžia buvo siaubinga, o patirti traumos nenori niekas. Tačiau man atrodo, kad šis įvykis tapo didžiausiu palaiminimu. Pakrauti baterijas fiziškai, o ypatingai pailsėti psichologiškai man buvo labai svarbu. Ir vėl jaučiu, jog mėgaujuosi žaisdamas tenisą“, – atviravo aštuntą ATP reitingo vietą praeityje pasiekęs Sockas.

Nuo 2014-ųjų „Australian Open“ iki pat šių metų varžybų Melburne tenisininkas buvo praleidęs vienintelį „Didžiojo kirčio“ turnyrą. Aplink pasaulį J.Sockas keliavo beveik kiekvieną savaitę, o per šį laikotarpį laimėjo keturis ATP trofėjus. Ilga pertrauka be teniso amerikietį sugrąžino prie „normalaus“ gyvenimo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jackas Sockas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jackas Sockas

„Žinoma, didžiausias skirtumas buvo nereikėjimas keliauti. Buvo keista, bet taip pat ir nuostabu mėnesius leisti namuose. Turėjau galimybę daugiau praleisti laiko su šeima ir draugais, o man to labai reikėjo.“

Trauma taip paveikė Jungtinių Amerikos Valstijų atstovo nykštį, kad pastarasis turėdavo problemų netgi stengiantis išsivalyti savo dantis ar atsukant stipriai užsuktą butelio kamštelį.

Tačiau dabar J.Sockas nekantraudamas laukia sugrįžimo į tenisą – tenisininkui „BB&T Atlanta Open“ turnyro organizatoriai įteikė vardinį kvietimą, o pirmajame varžybų etape jo lauks jaunasis serbas Miomiras Kečmanovičius (ATP-66).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jackas Sockas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jackas Sockas

„Būsiu labai laimingas vėl žaisdamas tenisą. Dabar esu autsaideris, o tai man leis žaisti atsipalaidavusiam ir be aukštų tikslų ar žmonių spaudimo. Jei laimėsiu – bus nuostabu, jei ne, žaisiu dar ir dar. Tikrai dėl to nepergyvensiu“, – sugrįžimo į turą pradžią apmąstė Sockas.

Šiuo metu amerikietis ATP reitinge rikiuojasi 180-oje vietoje. Jo ir M.Kečmanovičiaus dvikova įvyks naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius