-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 25

Po sensacingos pergalės – R.Berankiui netikėtas dopingo kontrolės vizitas

Sensacinga Ričardo Berankio pergalė prieš ketvirtą pasaulio raketę Bazelyje ant kojų sukėlė ne tik sporto aistruolius, bet ir dopingo kontrolės tarnybą. Dar po mačo atsigauti nespėjęs geriausias Lietuvos tenisininkas buvo iškviestas atlikti dopingo patikrinimą. Tačiau tai neturėjo sumenkinti R.Berankiui pergalės džiaugsmo, nes jo laimėjimas pastebėtas visame teniso pasaulyje.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Prestižinio turnyro Bazelyje „Swiss Indooor Basel“ pirmame etape R.Berankis netikėtai 3:6, 6:3, 6:3 parklupdė ketvirtąją pasaulio raketę kanadietį Milošą Raoničių.

26-erių R.Berankiui tai buvo antra pergalė prieš pirmo ATP dešimtuko tenisininką. M.Raoničių jis jau buvo prieš dvejus metus nugalėjęs Maskvoje, tuo metu M.Raoničius pasaulyje buvo aštuntas.

Gal šis patikrinimas ir buvo numatytas iš anksto, gal tai nulėmė sensacinga pergalė, bet pajėgiausias Lietuvos tenisininkas po mačo buvo paprašytas prisistatyti dopingo kontrolei ir atlikti patikrinimą. Dar sezono pradžioje ATP vadovybė skelbė, kad šiemet bus dar labiau sugriežtinta draudžiamų preparatų vartojimo kontrolė.

R.Berankio pergalės vaizdai pradėjo puikuotis didžiausiuose pasaulio sporto portaluose ir žinių tarnybose, vienas lietuvio smūgis atsidūrė ir oficialiame ATP „Youtube“ puslapyje. R.Berankio pergalė prieš M.Raoničių tapo didžiausia dienos teniso naujiena visame pasaulyje.

VIDEO: Gražus Ričardo Berankio taškas prieš Milošą Raoničių

Šis laimėjimas R.Berankiui buvo labai svarbus ir taškų prasme. Nugalėjęs M.Raoničių jis Bazelyje pelnė jau 65 reitingo taškus ir praktiškai užsitikrino vietą geriausių pasaulio tenisininkų šimtuke iki pat sezono pabaigos.

Tokia pozicija jam leis ramiau planuotis kelionę į „Didžiojo kirčio“ turnyrą Australijoje sausio mėnesio pradžioje. R.Berankis turėtų tiesiogiai patekti į „Australian Open“ turnyrą.

Deuce.lt artimiausiu metu savo skaitytojams pateiks interviu su R.Berankiu po jo didžiausios karjeros pergalės.

VIDEO: Ričardas Berankis Bazelye iškaršė kailį ketvirtai pasaulio raketei

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius