Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 20

Po traumos sveikstantis R.Nadalis jau kortuose – sugrįžimas numatomas tėvynėje

Fantastiškai 2022 metų sezone startavęs Rafaelis Nadalis (ATP-4) sparčiai gija po traumos ir jau artimiausiu metu turėtų sugrįžti į ATP turą.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rafaelis Nadalis

Metus vienas geriausių visų laikų tenisininkų pradėjo 21 pergale iš eilės ir rekordiniu 21-uoju „Didžiojo kirčio“ trofėjumi Australijoje, tačiau keliaujant link dar vieno trofėjaus Indian Velso „Masters“ turnyre ispaną pakirto stresinis šonkaulio lūžis.

Atlikus išsamesnius tyrimus tenisininkui buvo prognozuojama 4-6 savaitės be teniso. Panašu, kad reabilitacija praėjo sklandžiai ir į šiuos laiko rėmus Rafa sugebės įtilpti.

Bendraudamas su Ispanijos žiniasklaida R.Nadalio dėdė Tonis, kuris praeityje ir pats treniravo savo sūnėną, o dabar ATP ture dirba su talentinguoju kanadiečiu Felixu Auger-Aliassime, pranešė, kad ketvirtoji pasaulio raketė turėtų sugrįžti „Masters“ serijos turnyre Madride.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tonis ir Rafaelis Nadaliai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tonis ir Rafaelis Nadaliai

„Rafa man atskleidė, kad planuoja žaisti Madride. Iki turnyro dar liko dvi savaitės laiko pažiūrėti, ar viskas praeis sklandžiai. Jei jis bus sveikas, jis tikrai žais“, – komentavo Toni Nadalis.

Šį pirmadienį grunto karalius savo aistruolius pradžiugino pirmuoju pranešimu socialinėje medijoje po patirtos traumos. Tenisininkas pasidalijo nuotraukomis iš pirmosios treniruotės ant grunto.

Dėl patirtos traumos 35-erių tenisininkas jau praleido du vienus iš mėgstamiausių savo turnyrų ant grunto – Monte Karle, kur triumfavo 11 sykių, ir Barselonoje, kur čempionu tapo net 12 kartų.

Madrido „Masters“ turnyras startuos gegužės 2-ąją. Čia Rafa yra laimėjęs penkis titulus.

Tuomet ispano lauks kitas tos pačios kategorijos turnyras Romoje, o gegužės 22 – birželio 5 dienomis Paryžiuje vyks „Roland Garros“ pirmenybės, kuriose R.Nadalis sieks jau 14-tojo trofėjaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius