Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 24

Prancūzijos ir Šveicarijos teniso rinktinės įrašytos į Gineso rekordų knygą

Prancūzija ir Šveicarija 2014-ais metais puikiai pasirodė Daviso taurės turnyre. Abi rinktinės žaidė finale, o jų sudėtys šioms varžyboms buvo tikrai įspūdingos. Prancūzija tuo metu buvo devynis kartus šio čempionato nugalėtoja, kai tuo tarpu Šveicarija šio trofėjaus nebuvo laimėjusi nė karto.
Šveicarijos rinktinė
Šveicarijos rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos komandai atstovavo Jo-Wilfriedas Tsonga, Gaelis Monfilsas, Richardas Gasquet ir Julienas Benneteau. Šveicarijos rinktinėje žaidė Rogeris Federeris, Stanas Wawrinka, Marco Chiudinellis ir Michaelas Lammeris. Dvikova vyko Prancūzijoje, Lilio mieste.

Po pirmos dienos rezultatas buvo 1:1. S.Wawrinka keturių setų kovoje nugalėjo J.W.Tsongą, o G.Monfilsas patiesė R.Federerį. Antrą dieną aikštėje ruošėsi pasirodyti dvejetai. J.Benneteau kartu su R.Gasquet stojo į kovą su Šveicarijos super duetu R.Federeriu ir S.Wawrinka.

Šveicarijos komanda šioje dvikovoje iškovojo nesunkią pergalę, tačiau šis dvejetų mačas įėjo į istoriją ne tik dėl užtikrintos R.Federerio ir S.Wawrinkos pergalės. Šią dieną Daviso taurės mačą stebėjo didžiausias skaičius žmonių visoje istorijoje, nes tuo metu arenoje buvo 27 360 teniso aistruolių.

Daugelio arenos sirgalių nusivylimui, Šveicarijos rinktinė tapo čempione. R.Federerio pergalė vienetuose prieš R.Gasquet nulėmė jiems galutinį triumfą finaliniame Daviso taurės savaitgalyje.

Šveicarijos rinktinė 2014-ais metais laimėjo savo pirmąjį titulą istorijoje bei sumušė žiūrimumo rekordą. Tik laikas parodys ar šis beprotiškas rekordas kada nors bus pagerintas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius