Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 19

Prancūzo emocijų proveržis – reikalavo pašalinti bokštelio teisėją

Prancūzijos tenisininkas Jeremy Chardy negalėjo patikėti bokštelio arbitrės sprendimu savo antrojo „Australian Open“ etapo susitikime ir ją reikalavo pakeisti kitu teisėju.
Jeremy Chardy
Jeremy Chardy / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį 35-erių veteranas iš Prancūzijos stojo į kovą dėl bilieto į trečiąjį varžybų ratą prieš Danielį Evansą (ATP-30) iš Didžiosios Britanijos.

Kertinis susitikimo momentas įvyko jau pirmojo seto viduryje, kuomet įvyko didelis nesusipratimas tarp bokštelio teisėjos Miriam Bley.

Rezultatui esant 3:3 ir D.Evansui turint break point'ą viename iš apsikeitimų smūgiais prancūzui iš kišenės iškrito kamuoliukas, tačiau iš karto to nepastebėjo nei jis, nei varžovas, nei teisėja.

J.Chardy forehand'as įskriejo į tinklą ir tik tuomet iškritusį kamuoliuką pamačiusi M.Bley sustabdė žaidimą, inicijuodama signalą „Let“, kas reiškia automatinį taško peržaidimą.

Pakartoti tašką akivaizdžiai tikėjosi ir Prancūzijos tenisininkas, tačiau jo varžovas teigė, kad pamestas kamuoliukas neturėjo jokios įtakos žaidimui ir taškas turėtų priklausyti jam.

Su šiuo sprendimu sutiko ir M.Bley, skelbdama D.Evanso pergalę šiame geime ir labai svarbų break'ą.

Įsiutęs J.Chardy į kortą iškvietė vyriausiąjį teisėją ir reikalavo, kad bokštelio arbitrė būtų pašalinta, nes jis ja nebepasitiki.

„To dar nebuvau matęs per savo gyvenimą. Žaidžiu jau 20 metų ir dar nebuvau sutikęs tokios blogos teisėjos kaip tu. Nė vienos. Nesuprantu, kaip tu nepamatei kamuoliuko. Aš atlikau forehand'ą, jis iškrito, praėjo gal penkios sekundės ir tu vis tiek nepamatei.

Kur tu žiūri? Gal į paukščius? Gal į tribūnas? Tai didžiausia klaida šiame „Australian Open“ turnyre“, – piktinosi jis.

„Scanpix“ nuotr./Jeremy Chardy ir Danielis Evansas
„Scanpix“ nuotr./Jeremy Chardy ir Danielis Evansas

Visiškai kontrolę praradęs J.Chardy į šį susitikimą psichologiškai taip ir nebesugrįžo bei patyrė skaudų pralaimėjimą rezultatu 4:6, 4:6, 1:6.

Nereitinguotam prancūzui šis turnyras buvo pirmasis po ilgesnės nei metų pertraukos. Anksčiau spaudoje buvo pasirodę pranešimai, kad J.Chardy nerungtyniavo dėl komplikacijų, sukeltų po COVID-19 vakcinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius