Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 16

Prie Daviso taurės finalinio turnyro stipriai priartėjo dvi rinktinės

Keturiuose Europos miestuose – Bolonijoje (Italija), Valensijoje (Ispanija), Hamburge (Vokietija) ir Glazge (Škotija) – tęsiasi atrankos į Daviso taurės finalus grupių varžybos, kuriuose vietas jau beveik užsitikrino dvi rinktinės.
Tayloras Fritzas ir JAV rinktinės kapitonas Bobas Bryanas
Tayloras Fritzas ir JAV rinktinės kapitonas Bobas Bryanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrą pergalę iš tiek pat galimų D grupėje iškovojo Jungtinių Amerikos Valstijų tenisininkai. Amerikiečiai 2:1 nugalėjo Kazakhstaną, tačiau trečiasis rinktinių dvejetų mūšis jau buvo nieko nelemiantis.

JAV rinktinei svarbias pergales vienetuose iškovojo Tommy Paulas (ATP-29), rezultatu 6:1, 6:4 sutriuškinęs Mikhailą Kukuškiną (ATP-221), bei Tayloras Fritzas (ATP-12), po kur kas atkaklesnės kovos 7:6(6), 1:6, 6:3 palaužęs Sašą Bubliką (ATP-44).

Amerikiečiai pirmajame grupės mače 2:1 palaužė britus ir pogrupyje užtikrintai pirmauja. Pastariesiems, norint patekti į finalus, reikia abiejų pergalių prieš Kazakhstaną ir Nyderlandus.

Panašioje situacijoje C grupėje yra patogiai įsitaisiusi Australija, taip pat laimėjusi pirmąsias dvi serijas. Ketvirtadienį Lleytono Hewitto kariauna 2:1 palaužė Prancūzijos tenisininkus, kuriems tai buvo antroji nesėkmė paeiliui.

Būtent pastarieji startavo solidžiau, kadangi veteranas Richardas Gasquet (ATP-79) 6:2, 6:4 susitvarkė su Jasonu Kubleriu (ATP-97). Visgi lygybę serijoje atstatė Alexas De Minauras (ATP-22), 6:3, 1:6, 6:4 nugalėjęs Benjaminą Bonzi (ATP-53), o lemiamą pergalę iškovojo Vimbldono dvejetų čempionai Matthew Ebdenas ir Maxas Purcellas, rezultatu 6:4, 6:4 įveikę Arthurą Rinderknechą ir Nicolą Mahutą.

Šiame pogrupyje taip pat varžosi šeimininkai vokiečiai (1-0) ir belgai (0-1).

A grupėje varžosi Italija, Švedija, Kroatija ir Argentina, o B pogrupyje - Ispanija, Kanada, Serbija ir Pietų Korėja, tačiau kol kas iš šių rinktinių dar nė viena nėra iškovojusi dviejų pergalių.

Į finalus pateks po dvi stipriausias ekipas iš kiekvienos grupės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius