Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 19

Prie Valensijos „Agoros“ vartų lemiamas Ričardo Berankio ir Thomazo Belluccio mūšis

Ričardas Berankis pirmą kartą siekia patekti į Valensijoje vykstantį ATP 500 serijos pagrindinį teniso turnyrą. 116-ą vietą pasaulio reitinge užimantis lietuvis kovos su antru pagal skirstymą atrankoje Brazilijos atstovu Thomazu Bellucciu (ATP 68). Abiem žaidėjams tai bus pirma tarpusavio dvikova ir abiejų galimybės patekti į „Valencia Open“ pagrindines varžybas vertinamos vienodai.
Ricardas Berankis
Ricardas Berankis / ATP nuotr.
26-erių metų Th.Belluccis šį sezoną iškovojo 35 pergales ir patyrė 24 pralaimėjimus. Brazilijos tenisininkas paskutiniu metu žaidė „Challenger“ serijos teniso turnyruose. Į Ispaniją Th.Belluccis atskrido iš Vienos, kur nugalėjo Paul-Henri Mathieu (ATP 84), Feliciano Lopezą (ATP 14), pasiekė ketvirtfinalį ir tik po atkaklios kovos nusileido Viktorui Troickiui (ATP 127). 

R.Berankio varžybų grafikas buvo kitoks. 24-erių metų lietuvis nuo rugpjūčio pabaigos dalyvavo tik aukščiausio lygio ATP turnyruose, o šį sezoną jau iškovojo 48-ias pergales ir patyrė 24-is pralaimėjimus. R.Berankis tęsia mačų maratoną. Tai bus aštunta lietuvio dvikova per devynias dienas. 
 
„Scanpix“ nuotr./Thomazas Belluccis
„Scanpix“ nuotr./Thomazas Belluccis

„Apie varžovą negaliu daug ko pasakyti, nes jo nežinau. Niekada neteko net treniruotis, – kalbėjo R.Berankis. – Jis kairiarankis, o paskutiniu metu neteko žaisti prieš kairiarankius. Bet manęs tai per daug netrikdo. Jaučiuosi gerai ir pasiruošęs artėjančiam mačui.“ 

Pergalę iškovojusiam tenisininkui teks 20 reitingo taškų ir 11 tūkstančių eurų premija. O pagrindinėse varžybose lauks akistata su vienu iš keturių žaidėjų – Michailu Južnu (ATP 27), Fabio Fogniniu (ATP 19), Jeremy Chardy (ATP 34) arba Feliciano Lopezu (ATP 14).

Lietuvio ir Brazilijos tenisininko lemiama akistata atrankoje prasidės 16-ą valandą Lietuvos laiku. 

Turnyro prizinį fondą sudaro 2,2 milijonai eurų. Valensija yra žinomas kaip dizaino ir mokslo miestas. O teniso varžybos vyksta 2009-aisiais metais atidarytame „El Ágora“ pastate, kuris kainavo 90 milijonų eurų.

siestaforever.com nuotr./Agoros rūmai
siestaforever.com nuotr./Agoros rūmai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius