Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 18

Psichologiškai sugniuždytas R.Nadalis: „Dabar jaučiu, kad nelabai galiu pajudėti“

Dar vieną traumą „Australian Open“ turnyre patyręs legendinis Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis (ATP-2) spaudos konferencijoje pripažino, kad šiuo metu yra „psichologiškai sugniuždytas“.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Antroji pasaulio ir pirmoji varžybų Melburne raketė 4:6, 4:6, 5:7 pralaimėjo Mackenzie McDonaldui (ATP-65) ir netikėtai anksti – jau antrajame etape – baigė čempiono titulo gynybą.

Antrajame sete R.Nadalis patyrė klubo traumą, o likusi susitikimo dalis tenisininkui tapo tikra kančia, tačiau kovotojo charakteris jam neleido pasitraukti anksčiau laiko.

„Nenorėjau pasitraukti iš mačo jam nesibaigus, visgi gyniau titulą. Geriau jau taip, kaip yra. Aš pralaimėjau. Jokių pasiteisinimų, reikia pasveikinti oponentą. Toks jau yra tas sportas – privalai atiduoti visas jėgas iki paskutinės akimirkos ir nesvarbu, kiek šansų turi. Tokia šio sporto filosofija ir aš ją vadovaujuosi visą savo karjerą. Visą laiką svarsčiau apie pasitraukimą, tačiau aš pažįstu save ir stengiausi žaisti nepadidindamas galimybių dar labiau susitraumuoti. Visiškai negalėjau atlikti backhand'o, visiškai negalėjau bėgti, tačiau norėjau finišuoti“, – susitikimą apžvelgė Rafa.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelio Nadalio trauma Melburne
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelio Nadalio trauma Melburne

Ispanas spaudos konferencijoje pripažino, kad skausmus klubo srityje jautė dar prieš žengdamas į kortą, tačiau situacija tikrai nebuvo tokia bloga, kokia pasidarė antrajame sete.

„Jaučiau diskomfortą keletą pastarųjų dienų, tačiau mano judėjimui tai įtakos neturėjo. Nežinau, ar tai raumens patempimas, ar sąnarys. Praeityje turėjau problemų su klubu, buvo pritaikytas specialus gydymas, tačiau niekada nejaučiau tokio skausmo. Dabar jaučiu, kad nelabai galiu pajudėti“, – atviravo 36-erių veteranas.

Per pastaruosius metus grunto karalius patyrė šonkaulių lūžį, išsigydė itin sunkią pėdos traumą, tuomet jam įplyšo pilvo raumuo, o dabar – problemos su klubu.

R.Nadalio žmonos Marios akyse kaupėsi ašaros, o ir pats tenisininkas po nesėkmės pripažino, kad psichologiškai šiuo metu jaučiasi „sugniuždytas“.

„Kartais tai labai vargina. Su tuo sunku susitaikyti. Kartais jautiesi labai pavargęs dėl visų su traumomis susijusių dalykų. Negaliu ateiti čia ir meluoti, kad gyvenimas yra fantastiškas ir nuolatos išlikti pozityviu. Ne dabar, bet rytojus yra nauja diena.

Negaliu jums sakyti, kad dabar nesu psichologiškai sugniuždytas, nes irgi meluočiau. Tačiau pažiūrėkime, kas bus toliau. Tikiuosi, kad trauma nėra labai rimta ir ilgam neiškrisiu, nes labai sunku ir vėl viską pradėti nuo nulio reabilitacijoje. Ir tai nėra vien reabilitacija. Tai yra visas sunkus darbas, kurį įdedi, kad sugrįžtum į padorų lygį“, – kalbėjo Nadalis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./R.Federerio atsisveikinimas su tenisu
AFP/„Scanpix“ nuotr./R.Federerio atsisveikinimas su tenisu

Šios „Australian Open“ pirmenybės bus pirmosios nuo 2000-ųjų, kuomet trečiajame varžybų rate nebus nei R.Nadalio, nei jo geriausio draugo ATP ture, kitos žaidimo legendos Rogerio Federerio.

Praėjusį rugsėjį ispanas su ašaromis akyse išlydėjo šveicarą, kuris dėl traumų nusprendė baigti karjerą. Užsienio spaudoje vis daugiau spekuliuojama, kad nuolatinės traumos Ispanijos tenisininką gali paskatinti pakabinti sportinius batelius ant vinies jau netrukus, nors pats Rafa apie karjeros pabaigą garsiai dar nekalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius