Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 21

R.Berankį įveikęs rusas svarsto priimti kitos šalies pilietybę

Vokietijoje vykstančiame „Hamburg European Open“ turnyre dalyvaujantis ir lietuvį Ričardą Berankį (ATP-107) pirmajame rate įveikęs rusas Andrejus Rubliovas (ATP-8) neatmeta galimybės priimti kitos šalies pilietybę.
Andrejus Rubliovas ir Ričardas Berankis
Andrejus Rubliovas ir Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Prarasta galimybė dalyvauti šių metų Vimbldone buvo itin skaudus smūgis 24-erių A.Rubliovui, kuris dieną naktį gyvena tik tenisu.

Rusijos tenisininkas, praėjusią vasarą Tokijo olimpinėse žaidynėse iškovojęs aukso medalį mišrių dvejetų varžybose, o dabar tvirtai esantis antras geriausias savo šalies žaidėjas, rimtai svarsto atsisakyti rusiško paso, kad tik galėtų dalyvauti teniso turnyruose.

„Kalbant tik apie Vimbldoną, tikriausiai turėjau pasikeisti pilietybę ir tuomet būčiau galėjęs dalyvauti turnyre. Tai jiems būtų priimtina. Jeigu mums bus uždrausta dalyvauti ir kitose varžybose, tada taip, svarstysiu apie šį sprendimą. Viskas, ko aš noriu, tai tik tęsti savo kaip sportininko karjerą“, – kalbėjo Rubliovas.

„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas
„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas

Aštuntą vietą šiuo metu pasaulyje užimantis tenisininkas galėtų pretenduoti į Austrijos pilietybę, mat šios šalies šaknų turi giminė iš tėčio pusės.

A.Rubliovas interviu metu atskleidė, kad jis kartu su kitais savo tautiečiais Vimbldono organizatoriams pasiūlė įdomią alternatyvą – pirmenybėse žaisti mišriuosius dvejetus su Ukrainos tenisininkėmis, tačiau pasiūlymas buvo atmestas.

Kitos pilietybės idėją rimtai svarsto ir 12-oji WTA raketė rusė Darija Kasatkina, kuri neseniai atskleidė turinti tos pačios lyties širdies draugę bei pabrėžusi, kad gimtinėje homoseksualumas yra absoliutus tabu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius