-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 24

R.Berankis „Roland Garros“ turnyre žais prieš bolivietį, horizonte – vėl N.Džokovičius

Pirmos pergalės savo karjeroje pagrindiniame „Roland Garros“ vienetų turnyre sieksiantis Ričardas Berankis (ATP-65) sužinojo savo varžovą pirmajame etape – juo tapo Hugo Dellienas (ATP-104) iš Bolivijos.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

30-metis lietuvis prieš būsimąjį savo trejais metais jaunesnį varžovą dar nėra žaidęs.

Įdomu tai, kad pergalės atveju lietuvio gali laukti dar viena akistata su geriausiu pasaulio tenisininku Novaku Džokovičiumi, kuris pirmajame etape varžysis su švedu Mikaeliu Ymeru (ATP-80).

Lietuvis prieš N.Džokovičių jau žaidė rugpjūtį „Western & Southern Open“ turnyre bei buvo netoli dar vienos akistatos su serbu „US Open“ varžybose, kai R.Berankiui iki jos trūko įveikti vieną varžovą.

„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis – Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis – Novakas Džokovičius

R.Berankis Paryžiuje sėkmingai įveikė 24 valandas trukusią saviizoliaciją, o padedamas pagrindinio trenerio Dirko Hordorffo jau pradėjo treniruotes „Roland Garros“ teniso aikštynuose.

Tai bus jau devintasis 30-mečio tenisininko vizitas atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse. Vilniečiui dukart nėra pavykę įveikti turnyro atrankos (2010 ir 2014 m.), o likusius šešis sykius R.Berankis krito pirmajame pagrindinio turnyro etape (2013, 2015-19 m.).

Kaip ir lietuvis, H.Dellienas taip pat nėra nuvertęs kalnų Paryžiuje – tik pernai jis pirmą kartą prasibrovė į antrąjį etapą, bet jame pralaimėjo. Aukščiausiai per karjerą bolivietis buvo užkilęs iki 72-osios ATP reitingo vietos.

„Scanpix“ nuotr./Hugo Dellienas
„Scanpix“ nuotr./Hugo Dellienas

R.Berankis į rudenį nusikėlusį grunto sezoną pasitinka po labai solidžios viešnagės Niujorko „burbule“. Jame sezono sugrįžimą pažymėjęs tenisininkas įveikė „Western & Southern Open“ turnyro atranką ir antrajame etape tik po atkaklios kovos krito prieš geriausią planetos tenisininką Novaką Džokovičių (ATP-1), o „US Open“ turnyre įveikė pirmuosius du barjerus ir tik trečiajame etape sudėjo ginklus prieš per žingsnį nuo varžybų finalo buvusį Pablo Carreno-Bustą (ATP-18).

„Roland Garros“ turėtų būti vienintelis turnyras ant grunto, kuriame 2020 metais žais lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius