Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 22

R.Federeris koronaviruso pauzę ragina išnaudoti svarbiems teniso pokyčiams

Vienas pajėgiausių pasaulio tenisininkų Rogeris Federeris ragina išnaudoti dėl koronaviruso įsivyravusią pauzę svarbiems pokyčiams. Šveicaras tikisi, kad bus sujungtos Teniso profesionalų asociacija (ATP) ir Moterų teniso asociacija (WTA).
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

20 kartų „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjusi žvaigždė savo nuomonę išsakė įrašais tviteryje.

„Ar aš vienas manau, kad atėjo laikas suvienyti vyrų ir moterų tenisą?“ – rašė R.Federeris, įžiebęs diskusiją tarp teniso mylėtojų ir kitų žaidėjų.

Šveicaras iškėlė idėją sujungti ATP ir WTA organizacijas, kad jas valdytų tie patys asmenys. Anksčiau tokį siūlymą buvo išreiškę ir kiti.

„Tai turėjo nutikti jau gerokai anksčiau. Bet dabar tam tikrai atėjo laikas“, – tikino trečiąją vietą ATP reitinge šiuo metu užimantis ir po kelio operacijos sveikstantis tenisininkas.

Į R.Federerio siūlymą netruko sureaguoti daugybė kitų teniso įžymybių, tarp kurių – ir amžinas jo varžovas Rafaelis Nadalis.

„Kaip jau žinai iš mūsų diskusijų, aš visiškai sutinku, kad iš pasaulinės krizės turėtume išeiti sujungę vyrų ir moterų tenisą į vieną organizaciją“, – rašė R.Nadalis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Pajėgiausiems vyrų teniso atstovams pritarė ir moterų turnyrų žvaigždės – pastaraisiais metais Vimbldoną laimėjusios Simona Halep ir Garbine Muguruza.

Idėją palaiko ir Billie Jean King, įkūrusi WTA dar 1973 m. ir nuo tada nesėkmingai bandžiusi moterų teniso organizaciją prijungti prie vyrų.

„Aš sutinku ir tą sakiau jau nuo ankstyvojo aštuntojo dešimtmečio. Vieningas moterų ir vyrų balsas jau nuo seno buvo mano teniso vizija. WTA visada buvo planu B. Džiaugiuosi, kad dabar mes sutariame. Pasistenkime, kad taip ir nutiktų“, – teigė 12 kartų „Didžiojo kirčio“ turnyrus per karjerą laimėjusi legendinė tenisininkė.

Vyrai su moterimis tuose pačiuose turnyruose per metus žaidžia vos kelis sykius – „Didžiojo kirčio“ ir dar keliuose kituose turnyruose. Likusios varžybos vyksta atskirai.

„Sirgaliams tai sukelia per daug nepatogumų, kai jie mato skirtingas reitingų sistemas, skirtingus logotipus, skirtingus tinklalapius, skirtingas turnyrų kategorijas, – rašė R.Federeris. – Dabar kiekvienas sportas išgyvena sunkius laikus. Negalime iš šios krizės išeiti su dviem silpnomis, o ne viena stipria organizacija.“

ATP buvo įkurta vos metais anksčiau už WTA, 1972 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius