Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 20

R.Nadalis tęsia pirmo trofėjaus Londone medžioklę: pačiupo likusį kelialapį į pusfinalį

Niekada „Nitto ATP Finals“ baigiamojo metų turnyro per savo karjerą nelaimėjęs vienas tituluočiausių pasaulio tenisininkų Rafaelis Nadalis (ATP-2) triumfavo išlikimo mūšyje grupių etape ir vienu žingsneliu priartėjo prie išsvajotojo trofėjaus.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Paskutiniame „London 2020“ pogrupio susitikime, kuris nusprendė antrojo bilieto į varžybų pusfinalį savininką, grunto karalius iš Ispanijos per 2 valandas ir 4 minutes 6:4, 4:6, 6:2 nugalėjo Stefanos Tsitsipą (ATP-7).

Graikas lygiai prieš metus jau pačiu pirmuoju bandymu sugebėjo laimėti turnyrą Londone. Visgi neapgintas titulas šiemet dėl pasikeitusios ATP reitingo sistemos skaudžiai tenisininkui neatsilieps – jis reitinge išliks septintas.

Antrą pergalę į savo taupyklę įsidėjęs R.Nadalis „London 2020“ grupėje finišuos antras iš karto po Dominico Thiemo (ATP-3), kuriam nusileido antradienį. Abu tenisininkai laimėjo po du sykius, tačiau austras rikiuojasi aukščiau dėl tarpusavio laimėto mačo.

Atgavęs jėgas Rafa galės pradėti ruoštis pusfinalio mūšiui, kur ispano lauks Daniilas Medvedevas (ATP-4).

D.Thiemo varžovas paaiškės po penktadienio akistatos tarp Novako Džokovičiaus (ATP-1) ir Alexanderio Zverevo (ATP-7).

London 2020 grupė:

Vieta Žaidėjas Perg. Pral. Setai Geimai
1 Dominicas Thiemas 2 1 4:3 38:40
2 Rafaelis Nadalis 2 1 4:3 40:33
3 Stefanos Tsitsipas 1 2 4:5 44:46
4 Andrejus Rubliovas 1 2 3:4 33:36

Nors stipresniais pirmaisiais kirčiais pasižymi supertalentas iš Graikijos, išlikimo mūšio pirmajame sete R.Nadalis prie padavimų linijos bombardavo tarsi mašina.

S.Tsitsipas dviguba klaida įteikė break'ą varžovui septintajame geime, o Rafa per visą setą paduodant pralaimėjo tik penkis taškus ir triumfavo 6:4.

Antrą žaidimo partiją ispanas pradėjo dar įspūdingesne 11 laimėtų kamuoliukų paduodant serija, tačiau 12 metų jaunesnis varžovas nagais ir dantimis kovojo už savo išlikimą bei galiausiai sulaukė apdovanojimo – 10-ajame geime šįsyk jau patyręs varžovas atliko dvigubą klaidą pačiu netinkamiausiu metu ir rezultatas išsilygino.

Trečiojo seto pradžioje tenisininkai apsikeitė pralaimėtomis padavimų serijomis, tačiau aukštesnę pavarą įjungęs „Roland Garros“ karalius įrodė savo pranašumą ir setą laimėjo triuškinančiai – 6:2.

Abu tenisininkai atliko po 8 neatremiamus padavimus. Susitikimo nugalėtojas pirmaisiais mėginimais laimėjo 81, o antraisiais – 60 procentų kamuoliukų.

Dabar tarpusavio mačuose jis pirmauja jau 6:1.

Dešimtąjį kartą baigiamajame metų turnyre žaidžiantis R.Nadalis į turnyro pusfinalį prasibrovė šeštąjį kartą. Du kartus ispanas rungėsi dėl titulo, tačiau jo niekada taip ir nelaimėjo.

Paskutinį sykį tarp keturių stipriausių tenisininkų Londono O2 arenoje Rafa buvo patekęs dar 2015 metais.

Antruosius kelialapius į „Nitto ATP Finals“ varžybų pusfinalį išsidalino ir dvejetų žaidėjai. Rajeevo Ramo ir Joe Salisbury pora 7:6(5), 6:7(4), 10:4 palaužė vokiečius Keviną Krawietzą ir Andreasą Mies bei savo pogrupyje finišavo antra.

Pirmuoju numeriu į pusfinalį prasibrovė Nikola Mektičius ir Wesley Koolhofas.

Penktadienį nuo 16 val. Lietuvos laiku vienetų turnyre į kortą žengs N.Džokovičius ir A.Zverevas, o 22 val. – D.Medvedevas ir Diego Schwartzmanas (ATP-9).

VIDEO: Nadal vs Tsitsipas; Thiem vs Rublev | Nitto ATP Finals 2020 Highlights Day 5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius