-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 23

Rafaelis Nadalis ir toliau neklumpa, o Ispanija dramatiškai žengė į pusfinalį

Nepaisant nesėkmingai susiklosčiusio „Nitto ATP Finals“ turnyro, ispanas Rafaelis Nadalis (ATP-1) su savo tautiečiais artėja prie Daviso taurės trofėjaus. Penktadienį kortų šeimininkai dramatiškoje kovoje 2:1 palaužė į Argentiną ir žengė tarp keturių stipriausių turnyro rinktinių.
Rafaelis Nadalis ir Marcelis Granollersas
Rafaelis Nadalis ir Marcelis Granollersas / „Scanpix“/AP nuotr.

Serija prasidėjo netikėtumu – lažybininkų favoritu laikytas Pablo Carreno Busta (ATP-27) iššvaistė seto pranašumą ir 7:6(3), 6:7(4), 1:6 nusileido Guido Pellai (ATP-25).

Tuomet į „Caja Magica“ centrinį kortą žengė Rafaelis Nadalis, surengęs dėmesio vertą pasirodymą. Grunto karalius net 6:1, 6:2 nepasigailėjo aukščiausiai reitinguoto argentiniečio Diego Schwartzmano (ATP-14).

Viskas sprendėsi dvejetų mače, kuriame antrą kartą šiame turnyre kartu žaidė Rafa ir Marcelis Granollersas. Patyrusių ispanui duetui permainingoje kovoje 6:4, 4:6, 6:3 pavyko palaužti Maxi Gonzalezą ir Leonardo Mayerį bei iškovoti lemtingą tašką serijoje.

„Mes ir vėl atsilikome, tačiau galime pasigirti puikia komandine dvasia ir nuostabiu palaikymu tribūnose. Esu labai laimingas dėl pergalės ir noriu pasveikinti Marcelį, kuris sužaidė puikiai. Jau vėlu, laikas ilsėtis“, – kalbėjo Rafa, dar kartą finišavęs jau po vidurnakčio.

R.Nadalis Daviso taurės vienetuose yra iškovojęs net 27 pergales iš eilės. Šią savaitę Madride jis laimėjo visus penkis mačus (vienetuose ir dvejetuose).

Prieš prasidedant serijai tarp rinktinių, tylos minute buvo pagerbtas ketvirtadienį dėl sunkios ligos žuvęs Roberto Bautistos-Aguto tėtis. Antroji Ispanijos vienetų raketė buvo priversta palikti rinktinės stovyklą.

„Tai vienas skaudžiausių dalykų gyvenime – mes visi buvome paveikti, tačiau privalėjome toliau žaisti. Visgi tuo pačiu tai mus stūmė ir į priekį“, – sakė Ispanijos rinktinės kapitonas Sergio Bruguera.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Danielis Evansas ir Didžiosios Britanijos kapitonas Leonas Smithas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Danielis Evansas ir Didžiosios Britanijos kapitonas Leonas Smithas

Vakariniame šeštadienio pusfinalyje Ispanija kausis prieš Didžiąją Britaniją, kuri net ir be Andy Murray laimėjo pirmuosius du vienetų mačus prieš Vokietiją, o trečiasis, nieko nereiškiantis dvejetų susitikimas, buvo atšauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius