-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 11

Rafaelis Nadalis: „Mėgaujuosi olimpine patirtimi, nes manęs neslegia įtampa“

Rafaelio Nadalio aistra tenisui ir meilė olimpinėms žaidynėms matosi kiekviename mače, kuriame jis rungtyniauja. Šis turnyras užima labai svarbią vietą penktosios pasaulio raketės širdyje. 2016-ųjų olimpiada ispanui yra dar svarbesnė, nes greičiausiai tai bus jo paskutinioji.
Rafaelis Nadalis – Rio olimpiados aštuntfinalyje
Rafaelis Nadalis – Rio olimpiados aštuntfinalyje / „Scanpix“ nuotr.

„Olimpinis teniso turnyras vyksta vos kas ketverius metus, todėl tai jam suteikia ypatingo žavesio, – pasakojo Rafa. – Mėgaujuosi savo laiku aikštėje bei tuo, kad manęs neslegia įtampa. Du mėnesius nerungtyniavau, todėl iš manęs mažai kas tikisi aukštų rezultatų.

Noriu pasimėgauti olimpinė patirtimi ir tai man, kol kas, pavyksta įgyvendinti.

Niekada negali žinoti. Galbūt, tai mano paskutinė olimpiada. Tikiuosi, kad ne, tačiau tikimybė tikrai yra.“

R.Nadalis spaudos konferencijoje nesusilaikė ir pažėrė šiek tiek kritikos olimpinio turnyro organizatoriams. Ispano paskutinis mačas prieš Andreasą Seppį vyko 15 valandą vietos laiku, esant puikiam orui, tačiau visos dvikovos metu buvo įjungti pagrindiniai žibintai.

„Nesuprantu, kodėl reikėjo palikti šviesas įjungtas? – retoriškai klausė ispanas. – Niekada gyvenime nežaidžiau dieną su įjungtais žibintais. Suprantu, kad jų reikia naktį, tačiau nemačiau prasmės jų naudoti viduryje dienos.

Čempionato tvarkaraštis taip pat nėra labai logiškas, nes per vieną dieną turėsiu žaisti tris susitikimus. Tačiau ketinu stengtis iš paskutiniųjų, nes tai yra labai unikalus turnyras.“

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis – Rio olimpiados aštuntfinalyje
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis – Rio olimpiados aštuntfinalyje

R.Nadalis trečiadienį turėjo žaisti vienetų, dvejetų bei mišrių dvejetų mačus, tačiau tam sutrukdė visą dieną lijęs lietus. Dabar tvarkaraštis gali būti dar labiau suspaustas, nes reikės atsigriebti už prarastą dieną.

Turnyro tvarkaraštį šią savaitę kritikavo ne vienas tenisininkas. Štai Joao Sousa per dvi dienas turėjo žaisti keturis susitikimus:

„Niekada gyvenime nemačiau nieko panašaus. Esu labai nusivylęs. Yra pilna žaidėjų, kuriems nereikėjo rungtyniauti dvi dienas iš eilės. Sudarinėjant tvarkaraštį reikėtų atsižvelgti į daugelio norus, o ne tik į geriausių pasaulio žaidėjų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius