-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 13

Rafaelis Nadalis po triumfo olimpiniame teniso turnyre: „Niekada to nepamiršiu“

Rafaelis Nadalis ir Marcas Lopezas po triumfo olimpiniame teniso dvejetų turnyre vos tvardė emocijas. Ispanijos tenisininkai net ir spaudos konferencijos metu rinko paakiuose susikaupusius ašarų lašus. Abu tenisininkai nedvejoję patikino: tai – svajonės išsipildymas, kurio jie niekada nepamirš.
Dvejetų turnyro nugalėtojams įteikti olimpiniai medaliai
Dvejetų turnyro nugalėtojams įteikti olimpiniai medaliai / „Scanpix“ nuotr.

R.Nadalio ir M.Lopezo duetas naktį iš penktadienio į šeštadienį po itin atkaklios kovos finale 6:2, 3:6, 6:4 patiesė dvejetų specialistus iš Rumunijos Horią Tecau bei Floriną Mergea ir pasidabino aukso medaliais.

Tai buvo pirmas kartas istorijoje, kai Ispanijos tenisininkams pavyko laimėti olimpinį dvejetų turnyrą. Iki šiol geriausiai šiose varžybose buvo pasirodę Sergio Casalis ir Emilio Sanchezas, kurie prieš 28-erius metus pelnė sidabro medalius.

Po nuostabios pergalės abu ispanai krito veidais į žemę ir pasidavė emocijoms. R.Nadaliui tai buvo ypač jautri akimirka, nes geriausias Ispanijos tenisininkas iki pat olimpiados pradžios nebuvo tikras ar galės žaisti dėl riešo traumos.

„Tai buvo nuostabi patirtis, – susijaudinęs kalbėjo R.Nadalis. – Labai džiaugiuosi, kad šia akimirka galiu pasidalinti su vienu iš geriausių savo draugų – Marcu. Manau, kad mes to niekada nepamiršime.“

Penktajai pasaulio raketei tai buvo antras aukso medalis. Pirmąjį jis iškovojo 2008 metais Pekino žaidynių vienetų turnyre.

„Laimėti auksą yra nerealu, ypač žinant, kad be teniso ir treniruočių praleidau daugiau nei du mėnesius. Net negalėjau to įsivaizduoti. Mums su Marcu buvo smagu, mes visą laiką kovėmės iš visų jėgų. Viskas, ką dabar galime pasakyti, yra tai, jog esame labai, labai laimingi,“ – pasakojo R.Nadalis.

Tuo tarpu M.Lopezui 2016 metų sezonas tapo pačiu laimingiausiu. Dar prieš Rio de Žaneiro olimpiadą 34-erių ispanas kartus su Feliciano Lopezu „Roland Garros“ čempionate iškovojo pirmąjį savo „Didžiojo kirčio“ titulą, o šį pasiekimą tik vainikavo olimpinis auksas.

„Tai unikalus ir labai ypatingas atvejis, – ašaras tramdė M.Lopezas. – Dalintis jausmais su Rafa, kartu leisti laiką olimpiniame kaimelyje – visa tai yra svajonės išsipildymas. Prisimenant, kiek visko nuveikiame kartu… Aš esu laimingiausias žmogus pasaulyje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius