-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 01 26 /17:59

Rafaelis Nadalis vėl įveikė Rogerį Federerį ir žais „Australian Open“ finale

Antroji planetos raketė Rafaelis Nadalis atsitiesė po pirmojo pralaimėto seto ir laimėjo didžiulę intrigą kėlusį „Australian Open“ vyrų vienetų pusfinalio mačą prieš Rogerį Federerį (ATP 3) – 6:7 (5:7), 6:2, 7:6 (7:5), 6:4.
Rafaelis Nadalis triumfuoja po pergalės
Rafaelis Nadalis triumfuoja po pergalės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.Nadalio ir R.Federerio dvikova „Didžiojo kirčio“ turnyre čempiono titulo nelėmė pirmą kartą nuo 2005 metų. Vėliau šie tenisininkai, jeigu susitikdavo, tai tik finale.

Tarpusavio mačų statistikoje 25-erių R.Nadalis po šios pergalės prieš 30-metį R.Federerį padidino savo pranašumą iki 20:9. Iš paskutinių septynių poros mačų R.Federeris laimėjo vos vieną.

Linksma akimirka iš mačo:

„Tai dar vienas fantastiškas mūsų mačas“, – po dvikovos teigė R.Nadalis. Anot ispano, vieta finale jam ypatingai saldi todėl, kad dėl kelio traumos jis galėjo visai nežaisti šių metų Australijos čempionate.

„Likus 24 valandoms iki pirmojo mano mačo sėdėjau viešbučio kambaryje ir nežinojau ar galėsiu dalyvauti. Taigi, patekti į finalą, man yra lyg svajonės išsipildymas“, – teigė R.Nadalis.

Nors mačo pradžioje atrodė, kad istorija baigsis visai kitaip. R.Federeris galingai startavo ir išsiveržė į priekį (3:0). Keturis kartus Australijos čempionas vėliau prarado varžovo laimėtų padavimų pranašumą, bet laimėjo pratęsimą ir pirmąjį setą.

Antrajame sete jau R.Nadalis perėmė iniciatyvą, penktajame geime laimėdamas R.Federerio padavimus.

Įdomu, kad antrajame sete spanui pirmaujant 5:2, mačas 10 minučių buvo nutrauktas – dėl Australijoje minimos valstybės dienos, kuri buvo pažymėta gausiais fejerverkų šūviais. Šį pauzė, panašu, labiau atsiliepė R.Federeriui, kuris vėl pralaimėjo savo padavimą.

„Ta pertrauka tikrai nepadėjo. Mus įspėjo dar prieš mačą, todėl tai nebuvo netikėta. Tačiau tada pralaimėjau tikrai nemažai taškų iš eilės“, – po mačo sakė R.Federeris.

Šveicaro žaidimas vėliau tik prastėjo. Jis padarė net 63 neišprovokuotas klaidas. Palyginimui, R.Nadalis – 34-ias.

Ši nesėkmė nutraukė 25-ių iš eilės R.Federerio laimėtų mačų seriją. „Pralaimėjau pirmą kartą per beveik penkis mėnesius, todėl tai nėra taip jau blogai. Per daug nesigraužkite dėl manęs“, – pridūrė R.Federeris.

R.Nadalio varžovas finale paaiškės penktadienį, kai kitame „Australian Open“ vyrų vienetų pusfinalio mače susikaus geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius ir ketvirtoji planetos raketė Andy Murray.

Atvirasis Australijos teniso čempionatas („Australian Open“) yra pirmasis šio sezono „Didžiojo kirčio“ serijos turnyras. Vyrų ir moterų vienetų čempionai jame pelnys ne tik po 2000 reitingo taškų, bet užsidirbs ir rekordinius 2,3 mln. Australijos dolerių (beveik 6,5 mln. litų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius