Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 21

Rafos dėdė nebetiki R.Federerio galimybėmis laimėti „Didžiojo kirčio“ turnyrus

Antrosios pasaulio raketės Rafaelio Nadalio dėdė ir buvęs treneris Toni Nadalis pareiškė, kad legendinis Šveicarijos tenisininkas nebesugebės laimėti „Didžiojo kirčio“ trofėjų.
Toni ir Rafaelis Nadaliai
Toni ir Rafaelis Nadaliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

37-erių R.Federeris, 32-ejų R.Nadalis ir 31-erių metų N.Džokovičius per pastaruosius 14 metų tiesiog dominavo „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Tačiau savaitgalį, kuomet 21-erių metų Vokietijos talentas A.Zverevas nugalėjo „Nitto ATP Finals“ baigiamajame metų turnyre nugalėjo tiek šveicarą, tiek serbą, Toni Nadalis jaučia, kad naujoji karta atliko didelį šuolį į priekį.

„Tiesiog nebematau Rogerio laiminčio dar vieno „Grand Slam“ titulo. Tai ne dėl jo žaidimo, tačiau dėl iškylančių problemų žaidžiant 5 setų dvikovas“, – teigė Tonis.

„Neslėpsiu to, kad ir anksčiau apie Rogerį sakiau tą patį, tačiau jis sugebėjo mane nustebinti. Visgi laikas bėga“, – kalbėjo ispanas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

Šio sezono pradžioje šveicaras laimėjo jubiliejinį – 20-ąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą Australijoje, tačiau metų eigoje tenisininko demonstruoti rezultatai didelių pergalių neatnešė.

Po triumfo Londone A.Zverevas sugrįžo į ketvirtą ATP reitingo vietą ir privertė 57-erių ispaną susimąstyti iš naujo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas

„Kurį laiką tikrai abejojau jaunųjų tenisininkų galimybėmis įveikti teniso titanus, žaidžiančius ant mėgstamiausių dangų – Rogerį ant žolės, Novaką ant kietos dangos, o Rafą ant grunto.“

Priminsime, kad šiemet perspektyviausi ATP tenisininkai sugebėjo nugalėti favoritus pačiomis nepalankiausiomis sąlygomis. Borna Čoričius šveicarą nugalėjo ant žolės Halėje, N.Džokovičius suklupo Stefanui Tsitsipui ir Karenui Hačanovui, o Rafa ant grunto nusileido Dominicui Thiemui.

„Pažiūrėjus finalą Londone, aš negalėčiau teigti, kad jaunieji tenisininkai jau pasiruošę šturmuoti reitingo viršūnę. Čia viskas labiau priklauso nuo lyderių – jie sensta, todėl ir žaidimo lygis darosi nebe toks aukštas.“

„Esu įsitikinęs, kad kitais metais Rafaelis pasieks geriausią fizinę formą. Bus labai įdomu ir vėl stebėti jo bei Novako asmenines dvikovas. Tikiuosi, kad prie jų prisijungs ir vis daugiau jaunimo“, – teigė Toni Nadalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius