Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 16

Ramūnas Grušas: „Tai puiki proga Lietuvos rinktinei ir unikali galimybė išvysti Ričardą Berankį“

Lietuvos tenisas savaitgalį išgyvens dar vieną nepatirtą azarto bangą. Mūsų šalyje pirmą kartą bus rengiamos Daviso taurės pirmos grupės varžybos. Lietuviai kovos su Ukrainos komanda, kuriai negalės padėti du lyderiai – Aleksandras Dolgopolovas (ATP 35) ir Sergejus Stachovskis (ATP 53).
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Tai bus pirmas kartas, net po penkerių metų pertraukos, kai Vilniuje žais geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP 74). 

Aukščiau už pirmą Daviso taurės grupę yra tik pasaulinė grupė. O kartu su lietuviais dėl išlikimo pirmoje grupėje artėjantį savaitgalį kovos ir Ispanijos rinktinė vedama superžvaigždės Rafaelio Nadalio. 

Lietuvos teniso sąjungos vadovas Ramūnas Grušas pripažino, kad su maloniu nerimu laukia artėjančių varžybų. Dar didesnį įspūdį daro ir „Siemens“ arena, kurioje vyks šios varžybos.  

Sauliaus Čirbos nuotr./Ramūnas Grušas
Sauliaus Čirbos nuotr./Ramūnas Grušas

– Ramūnai, kaip jaučiatės asmeniškai prieš artėjančią Daviso taurės Lietuvos ir Ukrainos komandų akistatą?

– Pakylėtas (šypsosi). Malonu, kai per penkerius metus iš laikinai pastatomų tribūnų, mes persikeliam į dešimties tūkstančių areną. Joje galimybės leidžia daryti ką tik nori. Kaip bebūtų, yra ta perspektyva, ar ne, šiai dienai užaugom. Tenisas pasiekė tokį lygį, kad galim tai daryti. 

– Bilietų kainos yra nedidelės. Siekiat, kad kuo daugiau žmonių apsilankytų šiose varžybose?

– Iš tikrųjų mūsų tikslas toks ir yra. Rengdami tokias varžybas, tokiose arenose, mes norime, kad ateitų ne tik tas žmogus, kuris eitų teniso žiūrėti bet kokia kaina, bet, kad ateitų ir žmonės, kurie nori gerai praleisti laiką ir pažiūrėti gerą sporto renginį. 

Mes norėjome, kad šeimai bilieto kaina sudarytų protingą kainą. Mes būtume labai patenkinti jeigu Lietuvos teniso rinktinę kiekviename mače palaikytų 4-5 tūkstančiai žiūrovų. O ar išsipildys tie lūkesčiai, pamatysime, viltis yra. 

Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis
Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis

- „Siemens“ areną papuošė iš pirmo žvilgsnio puikiai atrodanti danga. Iš kur ji ir ar ji nauja?

– Taip, danga yra nauja. Paklota visiškai šviežiai. Atvežta iš Vokietijos. O ją paklojo lietuviai, kurie nusipirko tą dangą. Tai galima sakyti, kad ir lietuviai jau turi nuomojamą, kilnojamą, gerą teniso dangą.

Dabar rengiant bet kokį teniso renginį Lietuvoje, mes turime lietuvių kompaniją, kuri gali pakloti aukščiausio lygio dangą. Tai yra ta pati danga ant kurios vyksta „Australian Open“ ir kitos aukščiausio lygio varžybos. 

– Lietuva daugiau nei 20 metų siekė patekti į pirmą Daviso taurės grupę, bet dabar, žinant, kad Ukrainos komandai negalės padėti du geriausi šios šalies tenisininkai, turime gerą progą joje išsilaikyti...

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Lietuvos teniso rinktinės triumfo akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Lietuvos teniso rinktinės triumfo akimirka

– Taip. Ir džiugu, kad mūsų rinktinė žais stipriausios sudėties. Ta pati sudėtis, kuri žaidė per istorinę pergalę su britais. Įdomu, kad ir šiam mačui vadovaus tas pats prancūzas teisėjas, kuris buvo ir su britais.

Taigi, yra tam tikri ženklai, kurie leidžia tikėti, kad išliksime šioje grupėje (juokiasi). Bet jeigu rimtai, tai tikrai turime gerą galimybę išlikti pirmoje grupėje. 

– Prisiminėt mačą su britais 2010-aisiais metais, kuris padovanojo daugybę nepamirštamų emocijų. Įdomu, kad R.Berankis paskutinį kartą Vilniuje žaidė kaip tik prieš penkerius metus. Jeigu taip ir toliau, tai kitas šansas Ričardą pamatyti žaidžiantį Vilniuje bus tik 2020-aisiais metais. Juokas, juokais, bet atrodo, kad tai dar viena priežastis nepraleisti šių varžybų?

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ričardas Berankis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ričardas Berankis

– Manau, kad tai tikrai labai geras pastebėjimas ir signalas mūsų sirgaliams, sporto gerbėjams.  Tai yra unikali galimybė pamatyti visų laikų geriausią Lietuvos tenisininką. Nes kaip bebūtų, profesionalaus sportininko karjera trunka ne taip ilgai, todėl, galvoju, kad pasidžiaugti  sportininkais mes turim mažai laiko. 

– Ką galite pasakyti apie Ukrainos komandą? Kaip vertinate abiejų rinktinių galimybes iškovoti pergalę ir išlikti pirmoje grupėje? 

– Nors Ukrainos komanda šią dieną neturi dviejų lyderių, tačiau jie tikrai yra stiprūs. Ir jeigu mes galvojame, kad esam favoritai, tai jie tikrai viską gali apversti aukštyn kojomis. Aš manau, kad dabar komandų galimybės - lygios. 

Tai labai patyrę žaidėjai. Supratimas, komandinė dvasia, emocijos. Ukrainos komanda ne vienerius metus žaidžia aukščiausiame lygyje. Praėjusiais metais jie kovojo dėl patekimo į pasaulinę grupę. Tai daug pasako. 

Daviso taurės niuansų išmanymas irgi daug ką lemia, nes tai yra komandinės varžybos. Tai visai kitas reikalas nei individualus turnyras. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius