Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 09

Rekordą pagerinęs Džokas atidavė duoklę aršiausiems varžovams: „Jie pavertė mane tuo, koks esu dabar“

Novakas Džokovičius pirmadienį oficialiai pagerino Rogeriui Federeriui priklausiusį rekordą ir jau 311-ąją savaitę išsilaikė ATP reitingo viršūnėje. 33-ejų serbas pats įvertino šį neeilinį savo pasiekimą ir dėkojo jį suformavusiems aršiausiems varžovams.
Iš kairės: Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis, Rogeris Fedederis
Iš kairės: Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis, Rogeris Fedederis / „Scanpix“ nuotr.

Pirmąsyk dar 2011 m. liepą į pirmąją pasaulinio reitingo vietą užkilęs N.Džokovičius iš viršūnės nesitraukia nuo 2020 m. sausio, o žemiau nei antroji vieta serbas nebuvo jau pustrečių metų.

Pagerinęs įspūdingą R.Federerio rekordą serbas tikino, jog jam tai kainavo daug „kraujo, prakaito ir ašarų“.

„Mano šeima mane rėmė nuo pat pirmosios dienos, – kalbėdamas su BBC sakė N.Džokovičius. – Tai, ką daro Rogeris daro tokių metų (R.Federeriui šiuo metu 39-eri – red. past.), mane ir kitus tenisininkus įkvepia. Labai malonu matyti jį sugrįžusį po traumos.“

N.Džokovičiui jau nedaug liko ir iki kito rekordo, kuris priklauso R.Federeriui ir Rafaeliui Nadaliui, laimėjusiems po 20 „Didžiojo kirčio“ turnyrų. Serbas yra nugalėjęs 18-oje.

„Kai pradėjau žaisti tenisą profesionaliai būdamas 15 metų, turėjau du didžiausius iššūkius – įveikti Rogerį ir Rafą. 2008-aisiais, kai laimėjau pirmąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą, pagalvojau: gerai, dabar atėjo mano laikas. Nuo šiol varžysiuosi su tais vyrukais ir turiu galimybę laimėti didžiausius turnyrus.

Tačiau tuomet trejus metus nelaimėjau nė vieno didelio turnyro ir prieš juos pralaimėjau didžiąją dalį mačų. Jie privertė mane sustoti ir suprasti, ką turiu padaryti ir kur patobulėti, kad juos nugalėčiau.

Jie pavertė mane tuo žaidėju, koks esu dabar. Tos dvikovos buvo svarbiausios mano teniso raidai“, – kalbėjo Serbijos teniso žvaigždė.

Anot jo, dabar jo tikslas yra laimėti dar daugiau „Didžiojo kirčio“ turnyrų.

„Negaliu pabėgti nuo fakto, kad nebesu 23 metų amžiaus, tad turiu būti protingas ir atsakingai dėliotis turnyrus, prioritetą teikdamas „Didžiojo kirčio“ turnyrams“, – sakė 33-ejų sportininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius