Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 20

Rekordą pasiekęs N.Džokovičius: „Tai viena įspūdingiausių mano karjeros akimirkų“

Vakarykštė Novako Džokovičiaus (ATP-6) pergalė teniso pasaulyje turėtų palikti tiesiog milžinišką pėdsaką. Kol vieni žaidėjai svajoja kaip iškovoti savo pirmąjį „Masters“ serijos titulą, tai serbas savo kolekcijoje turi visus devynis.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Devyni skirtingi miestai, skirtingos kondicijos, skirtingi varžovai. Iki šiol pralaimėjęs penkis „Western & Southern Open” turnyro finalus, N.Džokovičius sunkiai rinko žodžius apibūdinti šį savo pasiekimą.

„Neabejotinai viena įspūdingiausių mano karjeros akimirkų. Tokie pasiekimai kaip šis, perrašant teniso istoriją yra pati didžiausia privilegija. Aš tuo didžiuosiuosi visą savo gyvenimą.

Jau anksčiau minėjau, jog šio trofėjaus siekimas man buvo didelė motyvacija. Tačiau stengiausi per daug apie tai negalvoti, kadangi praeityje man vis nepasisekdavo.

Šiandienos susitikimas buvo itin sunkus psichologiškai, kadangi žinojau, jog šiame korte dar nebuvau nugalėjęs Rogerio Federerio. Tačiau tuo pačiu metu ir tikėjau savo galimybėmis, kadangi turnyro eigoje mano žaidimas tik gerėjo. Tai be jokios abejonės buvo geriausias mano pasirodymas šią savaitę Sinsinatyje", – apie naują įrašą teniso istorijoje kalbėjo serbas.

Dvi tenisą žaidžiančios legendos – N.Džokovičius bei R.Federeris vienas prieš kitą susitiko po didesnės nei 2 metų pertraukos. Paskutinį kartą jie kovėsi 2016-ųjų „Australian Open“ turnyro pusfinalyje.

Kitą savaitę serbas pradės savo žygį dėl trečiojo „US Open“ titulo. Jis yra įvardijamas kaip vienas rimčiausių pretendentų į šį titulą, o tai puikiausiai iliustruoja skaičiai – serbų superžvaigždė nuo žolės sezono pradžios yra laimėjęs 19 susitikimų iš 21.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius