Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 24

Ričardas Berankis prieš Majamio startą: „Čia nėra silpnų varžovų"

Ričardas Berankis pakilios nuotaikos pasitinka „Masters“ serijos teniso turnyrą Majamyje. Varžybose dalyvaus geriausi pasaulio tenisininkai. Čempionų titulus gins pirmosios pasaulio raketės Novakas Džokovičius ir Serena Williams. „Miami Open“ turnyre kasmet apsilanko per 300 tūkstančių teniso aistruolių, kurie sukuria ypatingą atmosferą. Šis turnyras net šešis kartus žaidėjų buvo pripažintas geriausiu metų ATP 1000 serijos turnyru.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / wroclawopen.com nuotr.

„Čia tikrai smagu. Majamis yra išskirtinis miestas ATP ture, – komplimentų „Masters“ serijos turnyrui negailėjo ir R.Berankis. – Daug veiksmo, daug jaunimo, labai gražios vietos. Kortai prie pat paplūdimio, karšta, saulė. Visi pozityvūs dalykai. Nors vis tiek, niekur nėra geriau nei namie, Lietuvoje.“ 

Geriausias šalies tenisininkas paskutinį kartą žaidė beveik prieš tris savaites. Tačiau, anot R.Berankio, tokia pauzė buvo planuota pasitarus su treneriu Dirku Hordorffu. 

„Praėjusiais metais mano sezonas užsitęsė. Neturėjau daug laiko ne tik poilsiui, bet ir padaryti gerą įdirbį šiam sezonui. Todėl ši pertrauka buvo planuota. Artėja grunto sezonas, kuriame reikia daug fizinių jėgų. Nusprendėme padirbėti fiziškai ir dar geriau pasiruošti artėjančioms kovoms. Manau, kad tai buvo geras sprendimas, nes bus daug turnyrų. Jėgų prireiks“, – pasakojo R.Berankis. 

facebook nuotr./Ričardas Berankis ir Janko Tipsarevičius
facebook nuotr./Ričardas Berankis ir Janko Tipsarevičius

Daugiausiai laiko 24-erių metų lietuvis praleido treniruodamasi su buvusia aštunta pasaulio rakete Janko Tipsarevičiumi. Sportininkai kartu prakaitą liejo porą savaičių. R.Berankis labai teigiamai įvertino Serbijos tenisininko pagalbą siekiant tobulinti žaidimą.

„Jis dalija tikrai gerus patarimus. Gerai moka analizuoti vieną ar kitą epizodą, elementą. Su juo tikrai gerai pasitreniravome“, – deuce.lt pasakojo R.Berankis. 

Į Majamį R.Berankis atvyko prieš savaitę, todėl spėjo adaptuotis ir prie pasikeitusio laiko, ir prie karščio. Majamyje lietuvis treniravosi ir su kitais žinomais teniso žaidėjais – Maleku Jaziriu, Juanu Martinu del Potro, Danieliu Gimeno-Traveru. 

Pirmame „Miami Open“ turnyro rate R.Berankis kovos su pažįstamu oponentu – Aleksandru Dolgopolovu. Anot lietuvio, tokio rango turnyruose neįmanoma tikėtis lengvo varžovo.
 
„Burtai normalūs. Čia silpnų varžovų niekas negauna, nes suvažiuoja visi geriausi. Su A.Dolgopolovu žaidėme Australijoje. Tada pralaimėjau. Jis yra labai stiprus žaidėjas ir sunkiai prognozuojamas. Mače su juo labai svarbu bus laikytis pasirinktos taktikos. Bet išduoti jos negaliu. Juk su šiuolaikinėmis priemonėmis jis laisvai tai gali paskaityti“, – šypsodamasis kalbėjo R.Berankis. 

Majamis nebus vienintelis Amerikos miestas, kuriame artimiausiu metu žais 78-ą vietą pasaulio reitinge užimantis R.Berankis. Balandžio pradžioje jis taip pat dalyvaus Hjustone vyksiančiame ATP 250 serijos turnyre ir pradės grunto sezoną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius