Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 17

Ričardo Berankio triumfas: karjeros rekordas ir vieta olimpinėse žaidynėse

Ričardas Berankis tiek sau, tiek Lietuvai įteikė istorinę dovaną. Geriausias Lietuvos tenisininkas sekmadienį vykusiame Kvandžu „Challenger“ serijos turnyro finale 6:3, 6:2 lengvai nugalėjo 29-erių slovėną Gregą Žemlją, kitą savaitę pakils į rekordinę vietą ATP reitinge ir taps primuoju šalies tenisininku, dalyvausiančiu Rio de Žaneire organizuojamose olimpinėse žaidynėse.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Nesunkią pergalę pasiekęs R.Berankis pelnė 90 ATP reitingo taškų ir 7,2 tūkst JAV dolerių.

Jau šį pirmadienį geriausias Lietuvos tenisininkas pasauliniame reitinge pakils į 62-ą vietą, pasieks karjeros rekordą ir užsitikrins vietą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

2012-ųjų Londono olimpiadoje žemiausią reitingą turėjęs tenisininkas buvo Grigoras Dimitrovas. Tuo metu bulgaras buvo 72-oji pasaulio raketė.

R.Berankiui tai buvo šeštas „Challenger“ titulas karjeroje ir pirmas šiemet. Prieš dvi savaites lietuvis žaidė šios serijos turnyro Rananoje finale, tačiau jame nusileido Jevgenijui Donskojui.

Pirmajame sete R.Berankis turėjo šešias „break point'o“ galimybes, o pasinaudojo dviem. Nors lietuvis kartą atidavė ir savo padavimus, Slovėnijos tenisininkui to neužteko.

Antroje dvikovos dalyje geriausias Lietuvos tenisininkas pradėjo triuškinti 189-ą vietą ATP reitinge užimantį slovėną, o šis savo ruožtu pažėrė krūvą klaidų. Nuostabiomis atakomis varžovą pribaiginėjęs R.Berankis sete pasinaudojo dviem „break point’ais“, paduodamas pats varžovui nepaliko nė menkiausios vilties ir tapo Kvandžu „Challenger“ turnyro čempionu.

Tai buvo penkta tenisininkų tarpusavio dvikova ir pirma R.Berankio pergalė. Net trys iš akistatų vyko Daviso taurės turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius