Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 09

Ričardas Berankis: „Mėgstamiausias mano tenisininkas? Be abejonės, Rogeris Federeris“

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis sulaukia vis daugiau pasaulio teniso visuomenės dėmesio. Sparčiai į teniso elitą besibeldžiantį 20-metį lietuvį nusprendė pakalbinti oficiali Teniso profesionalų asociacijos (ATP) svetainė internete.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

74 vietą pajėgiausių pasaulio tenisininkų reitinge užimančiam R.Berankiui klausimus galėjo užduoti kiekvienas pasaulio teniso gerbėjas, o lietuvis, šiuo metu dalyvaujantis „SAP Open 2011“ teniso turnyre JAV, San Chosė mieste, mielai į juos atsakė.

R.Berankis atvirai pasakojo apie teniso populiarumą Lietuvoje, savo mėgstamiausią žaidėją, tatuiruotę ant krūtinės ir santykius su kitu jaunuoju teniso talentu bulgaru Grigoru Dimitrovu.

– Kodėl tavo vardas oficialiame ATP puslapyje pakeistas iš Ricardo į Richardą?

– Todėl, kad mano tikras vardas yra Ričardas, o ne Rikardas. Mano gimtojoje kalboje virš „c“ raidės mano varde yra varnelė, kuri tariama kaip „č“. Angliškai tai skambėtų kaip „ch“, todėl mano vardas dabar tariamas teisingai.

– Ar tenisas yra populiarus Lietuvoje?

– Tenisas vis labiau populiarėja. Ypač pastaruosius šešerius metus. Tam labai padėjo ir mano rezultatai, kurie populiarina tenisą mano gimtinėje. Per pastaruosius Daviso taurės mačus palaikyti mūsų rinktinės susirinkdavo daugybė sirgalių, apie 2–3 tūkstančiai.

– Tavo tatuiruotė ant krūtinės atrodo fantastiškai. Kodėl ją pasidarei?

– Japoniškai ji reiškia „meilė“. Ji taip pat reiškia dvi pirmas raides mano draugo vardo, kuris mirė (A ir I, – red. past.). Tai ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl ją pasidariau.

– Kas yra tavo mėgstamiausias tenisininkas?

– Be jokios abejonės, Rogeris Federeris.

– Kaip manai, ar jis grįš į pirmąją ATP reitingo vietą?

– Neabejoju.

– Koks įvykis tau buvo įsimintiniausias per ATP turnyrus?

– Turbūt pernykštis „SAP Open“ turnyras. Tai buvo pirmas mano „ATP World Tour“ turnyras ir jame pasiekiau ketvirtfinalį.

– Atvirajame Australijos teniso čempionate šių metų pradžioje pasiekei kol kas geriausią savo rezultatą „Didžiojo kirčio“ serijos teniso turnyruose (pateko į trečią ratą, – red. past.). Ką tai tau reiškia?

– Jausmas buvo tikrai puikus. Be to, tai buvo mano pirmasis „Didžiojo kirčio“ serijos turnyras, kuriame patekau tiesiai į pagrindines varžybas. Pasiekiau trečią ratą, žaidžiau gana gerai – ko dar norėti?

– Ką manai apie Grigorą Dimitrovą (augančią Bulgarijos teniso žvaigždę, – red. past.)? Jis yra tavo draugas ar varžovas?

– Sutariame gerai. Nesame nei draugai, nei varžovai. Kartais kartu leidžiame laiką. Jis – geras žaidėjas, labai geras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius