Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 21

Ričardas Berankis nugalėjo čeką Janą Mertlą ir užsitikrino vietą „Australian Open“

Ričardas Berankis susitvarkė su galingais 32-ejų metų čeko Jano Mertlo padavimais ir iškovojo nepaprastai svarbią pergalę Italijoje vykstančio „Challenger“ serijos turnyro ketvirtfinalyje. 24-erių metų lietuvis šventė pergalę rezultatu 7:6(5), 6:4. Laimėjimas R.Berankiui užtikrino ne tik patekimą į pusfinalį, bet ir vietą „Australian Open“ turnyre Melburne.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr.

Ypač atkakliai klostėsi pirmas setas. Abu žaidėjai sėkmingai rinko taškus po savo padavimų ir pirmos dalies likimas sprendėsi pratęsime. R.Berankis sėkmingai pasinaudojo keliomis varžovo klaidomis ir setą laimėjo po 62 minutes trukusios kovos. J.Mertlas pirmoje dalyje atliko net 13-a neliečiamų padavimų. 

Antrame sete Čekijos teniso veterano padavimai kiek susilpnėjo ir R.Berankiui kovoti tapo lengviau. 107-ą vietą ATP klasifikacijoje užimantis lietuvis išsiveržė į priekį 5:3 ir išsaugojo iniciatyvą iki pat pabaigos. Susitikimas truko valandą ir 37-ias minutes.

J.Mertlas mače atliko 17-a neliečiamų padavimų. Tačiau taškais pranašesnis buvo R.Berankis – 84:72.  R.Berankis atsirevanšavo J.Mertlui už prieš penkerius metus patirtą pralaimėjimą Vokietijoje vykusio „Futures“ serijos turnyro finale. 

Už patekimą į pusfinalį tenisininkui teks 29 reitingo taškai. O dėl vietos finale lauks akistata su vokiečiu Michaeliu Berreriu (ATP 136) arba lenku Andrzej Kapas (ATP 495). 

R.Berankis po šio laimėjimo pasaulio reitinge pakilo į 101-ą vietą. Tai garantuoja dalyvavimą „Australian Open“ turnyre.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Pavasarinių įkvėpimų į pražydusią senamiesčio širdį – „Rotondą“
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Reklama
Šeimos draudimo ekspertas: rinktis gyvybės draudimą skatina ir žinomų žmonių istorijos
Užsisakykite 15min naujienlaiškius