-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 20

Ričardas Berankis: „Pasirodymu turnyre tikrai negalima skųstis“

Ričardas Berankis nebuvo labai nusiminęs po nesėkmingai pasibaigusio finalo Slovakijoje vykusiame turnyre. Lietuvos tenisininkas sutinka, kad akistatoje su Lukašu Lacko pirmo seto pratęsimas turėjo didelę įtaką mačo baigčiai. R.Berankis pasirodymą Bratislavoje vertina teigiamai ir jau mintimis yra Suomijoje, kur gins čempiono titulą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis

Ričardai, koks tavo komentaras apie finalą?

Finale viskas buvo gerai iki pat pirmo seto pabaigos. Manau, kad kai pirmame sete atsilikau 2:5, dar labiau užsivedžiau ir išlyginau rezultatą. Pratęsime pirmavau 6:3, bet neišnaudojau savo galimybių. Manau, kad kažką galėjau kitaip padaryti ir pirmas setas būtų kitaip pasibaigęs, o ten jau nežinia kaip viskas būtų susiklostę.

Kaip apskritai vertini pasirodymą turnyre?

Pasirodymu turnyre tikrai negalima skųstis. Šeštadienį laimėjau, nors varžovas turėjo keturis match point‘us. Antrame rate taip pat išsikapsčiau iš tokios situacijos. Su Sergejumi Stachovskiu sužaidžiau gerą mačą. Antrame, trečiame, ketvirtame rate ir finale buvo sudėtingos kovos. Bet nuotaikos normalios. Ruošiamės Helsinkio turnyrui, o po to turėsime laisvą savaitę.

Suomijoje laukia kova su trečiu pagal skirstymą Adrianu Mannarinu. Ką gali pasakyti apie šį varžovą?

Jis yra labai greitas žaidėjas. Puola kamuolį stipriais, plokščiais smūgiais. Muša į linijas. Geras žaidėjas. Žaidėme Bratislavoje su juo vienoje komandoje, esame žaidę ir vienas prieš kitą. Pamenu, praėjusiais metais Notingamo turnyro pusfinalyje nugalėjau jį po trijų setų kovos. Adrianas yra gerai pažįstamas.

Trečias turnyras iš eilės. Devyni mačai per dvi savaites. Nejauti nuovargio?

Žinoma, nuovargis jaučiasi. Praeitam turnyre po sužaisto pusfinalio iškart atvykom čia. Pavyko nukeliauti iki finalo ir dabar važiuojam į kitą turnyrą. Jaučiasi šioks toks nuovargis, bet nemanau, kad jis gali pakišti koją Suomijoje. Viskas gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius