Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 06

Ričardas Berankis priėmė netikėtą sprendimą dėl Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių

Ričardas Berankis, siekdamas tapti pirmuoju Lietuvos tenisininku, patekusiu į olimpines žaidynes, atsisakė sau įprasto varžybų tvarkaraščio ir pasirinko netikėtą maršrutą – vietoje varžybų Europoje ar JAV, jis skris į Aziją ir ten dalyvaus „Challenger“ serijos turnyruose.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Israel Open nuotr.

Pirmasis turnyras Pietų Korėjoje prasidės jau kitą savaitę. Iš viso geriausias Lietuvos tenisininkas Azijoje planuoja dalyvauti keturiuose „Challenger“ serijos turnyruose. Sezono pradžioje 83-ią vietą ATP klasifikacijoje užimantis lietuvis žaidė tik stipriausiuose pasaulio teniso turnyruose.

Pirmasis R.Berankio turnyras vyks Kvandžu mieste, vėliau jis keliaus į Nandžingą (Kinija), iš ten vyks į Taipėjų (Taivanas). Ketvirtasis ir paskutinis turnyras vyks Busane (Pietų Korėja).

Tokiu būdu jis sumažins ir turnyrų ant grunto kiekį, nes Kvandžu turnyras vyks ant kietos dangos, Nandžingo – grunto, Taipėjaus – kilimo, Busano – vėlgi ant jam labiausiai patinkančios kietos dangos.

Tokį maršrutą R.Berankis pasirinko pirmą kartą karjeroje. 25-erių metų tenisininkas nori patekti į olimpines žaidynes, todėl pasirinko žaisti žemesnės kategorijos turnyruose Azijoje.

Šis sprendimas yra rizikingas, nes Azijoje žaidėjų reitingai dažnai būna žemesni dėl tenisininkų finansinių galimybių keliauti po viso pasaulio varžybas. Bet juos įveikti jų aikštėse būna gerokai sunkiau, nei prognozuoja reitingai.

Iki olimpinių žaidynių lietuviui trūksta dar apie 80 taškų, kuriuos jis turi surinkti per porą artimiausių mėnesių

Ričardo Berankio turas Azijoje:

Turnyras Data Danga
Kvandžu „Challenger“ 2016.04.11 – 2016.04.17 Akrilas
Nandžingo „Challenger“ 2016.04.18 – 2016.04.24 Gruntas
Taipėjaus „Challenger“ 2016.04.25 – 2016.05.01 Kilimas
Busano „Challenger“ 2016.05.02 – 2016.05.08 Akrilas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius