Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 05

Ričardas Berankis prieš Daviso taurės mačą: bosniai priverčia varžovus daug bėgti

Jau sekmadienį Lietuvos teniso rinktinė išvyksta į Sarajevą, kur rugsėjo 12-14 dienomis vyks Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mačas su Bosnijos ir Hercegovinos komanda. Nugalėjusi rinktinė pateks į aukštesnę – pirmą – Daviso taurės varžybų grupę.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / @ulysseel nuotr.

 

Lietuvai tai būtų istorinis pasiekimas, mat taip aukštai mūsų šalies tenisininkai dar nebuvo pakilę.

Lietuvos rinktinei atstovaus visi keturi pajėgiausi tenisininkai: Ričardas Berankis (ATP-127), Laurynas Grigelis (256), Lukas Mugevičius (842) ir Dovydas Šakinis (1977).

Bosnių pajėgas sudarys Damiras Dzumhuras (ATP-119), Mirza Bašičius (292), Tomislavas Brkičius (294) ir Nermanas Fatičius (807).

„Galiu pasakyti, kad bus daug bėgimo. Negali sakyti, kad jie patys mėgsta greitą žaidimą – jie daugiau mėgsta ilgesnius įžaidimus ir laikyti kamuoliuką žaidime. Bus sunku, daug bėgimo”, – pries išvyką teigė R.Berankis, kuriam su dviem pajėgiausiais bosnių tenisininkais yra tekę susidurti.

„Kokie mūsų koziriai? Laurynas Grigelis, Ričardas Berankis, Lukas Mugevičius ir Dovydas Šakinis”, – juokėsi lyderis. R.Berankis pripažino šiuo metu esąs geros sportinės formos.

„Laurynui gerai pastaruoju metu sekasi, ir mano nuotaikos geros. Gerai jaučiuosi aikštėje ir tikiu, kad taip bus ir Sarajeve“, – kalbėjo R.Berankis.

Kuo tolyn į mišką, tuo daugiau medžių. Kuo daugiau laimime, tuo rimtesnius varžovus gauname. Bet mes to ir norime

Jis pripažino, kad buvo apmaudu pralaimėti „US Open“ atrankoje, bet nosies nenukabino.

„Negaliu pasakyti, kad žaidžiau prastai ar buvo blogų momentų. Varžovas taip pat žaidė solidžiai, ir kiekvienas buvo vertas laimėti (R.Berankis 5:7, 6:0, 3:6 pralaimėjo rusui Aleksandrui Kudriavcevui, – red. past.). Neliūdžiu, bet ir nešokinėju iš džiaugsmo“.

Kaip ir R.Berankis, Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius akcentavo būtinybę Sarajeve išnaudoti puikią sportinę formą ir teigė, kad papildomai motyvuoti tenisininkų nereikia – jie puikiai suvokia mačo svarbą.

„Kuo tolyn į mišką, tuo daugiau medžių. Kuo daugiau laimime, tuo rimtesnius varžovus gauname. Bet mes to ir norime. Žaisime jų aikštelėje, o Balkanų sirgaliai visiems žinomi. Bus įdomu”, – kalbėjo R.Mugevičius.

„Ričardo sportinė forma – puiki, ypač fizinis pasirengimas. Grigelis viską šluoja „Challenge“ turnyruose. Taigi mūsų nuotaikos tokios, kokios sportininkų ir turi būti. O tai, kad turime istorinį šansą kopti aukščiau – visus tik užveda. Tikrai. Motyvuoja dar labiau“.

Sarajeve bus sužaisti keturi vienetų ir vienas dvejetų mačai, juos tiesiogiai transliuos BTV televizija.

Primename, jog šiemet Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mačuose Lietuvos tenisininkai įveikė Norvegijos ir Pietų Afrikos tenisininkus. Bosniai nugalėjo graikų ir suomių rinktines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius