-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 28

Ričardo Berankio kelyje – jaunasis milžinas iš Rusijos

Ričardas Berankis dėl patekimo į Reunjono saloje vykstančio „Challenger“ serijos turnyro ketvirtfinalį kovos su vienu talentingiausių Rusijos jaunųjų tenisininkų Karenu Kačanovu. 18-metis žaidėjas ATP klasifikacijoje užima 351-ą vietą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr.

Pirmame turnyro rate rusas rezultatu 6:3, 6:3 nugalėjo Indijos atstovą Jeevaną Nedunchezhiyaną (ATP 328).

„Teko šiek tiek matyti jo pirmo rato kovą. Labai stiprus padavimas. Taip pat stipriai muša iš dešinės ir svarbiausia pataiko. Tikrai tikiuosi rimtos kovos“, – apie būsimą dvikovą kalbėjo R.Berankis. 

K.Kačanovas šį sezoną iškovojo 32-i pergales ir patyrė 24-is pralaimėjimus. Daugiausiai „Futures“ serijos turnyruose. Šiemet jis buvo užsibrėžęs sezoną užbaigti pirmame šimtuke, tačiau ambicingiems planams nebuvo lemta išsipildyti. Geriausiu pasirodymu tapo „Challenger“ turnyro ketvirtfinalis. 

K.Kačanovas šiemet gynė Rusijos rinktinės garbę Daviso taurės varžybose ir po trijų setų kovos nusileido lenkui Jerzy‘iui Janowicziui. 

Jeigu dar trejų metukų K.Kačenovą tėvai nebūtų nuvedę į teniso treniruotes, šiuo metu jis greičiausiai žaistų krepšinį. Tenisininkas yra 198 cm ūgio ir aktyviai domisi NBA Majamio „Heat“ komandos rezultatais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karenas Kačanovas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karenas Kačanovas

K.Kačanovas žino ir ką reiškia nugalėti elitinius žaidėjus. Praėjusiais metais jis Maskvoje vykusiame „Kremliaus taurės“ turnyre rezultatu 6:4, 6:4 įveikė trečią pagal skirstymą serbą Janko Tipsarevičių. Tai kol kas viena didžiausių jo karjeros pergalių. 

Poros nugalėtojui už patekimą į ketvirtfinalį „Open de La Reunion“ turnyre atiteks 15-a reitingo taškų ir trečiame varžybų rate lauks akistata su septintu pagal skirstymą Indijos tenisininku Ramkumaru Ramanathanu (ATP 223) arba vardinį kvietimą turnyre dalyvauti gavusiu prancūzu Gregoire Barrere (ATP 536). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius